3 Comments

Nedbetalt 250 000 kroner på boliglånet på ett år

Første året med boliglån er over og vi har nedbetalt over 250 000 kroner siden start.

Les også: Nå er det slutt på å betale ned på andre sitt boliglån

Etter ett år med vårt først boliglån og en ambisiøs nedbetalingsplan, tenkte jeg det var på plass med en liten statusoppdatering. 

Status er som følger: 297 000 kroner er innbetalt hvorav 42 000 kroner til renter og omkostninger, dermed er boliglån(ene) nedbetalt med hele 255 000 kroner på ett år! Det gjenstår bare å nedbetale rundt 45 000 kroner før topplånet (som opprinnelig var på 305 000 kroner er borte for godt). Dette er absolutt innenfor rekkevidde innen året er omme.

Les også: Hvor raskt er det mulig å betale ned boliglånet?

Slik har utviklingen av boliglånet i rødt og egenkapitalen i blått vært gjennom året:

Egenkapital boliglån

Nedbetalingen av boliglånet har skjedd hovedsaklig gjennom store månedlige avdrag, i tillegg kunne vi helt i starten kaste inn ekstra penger i ny og ne, som da vi fikk igjen depositumet fra leieleiligheten på 24 000 kroner i desember i fjor og feriepenger i juni. De ekstra store innbetalingene i februar og mai, kommer av at vi har satt av mer hver måned til innbetaling på boliglån enn det månedlige avdraget, når dette har kommet opp i 20-30 000 kroner har vi kastet det inn på boliglånet.

nedbetaling boliglån

Når det gjelder rentene så har denne beveget seg fra 2,09 % (effektiv) til 2,24 % i løpet av perioden (og er vel på vei enda et hakk opp), med andre ord fortsatt en veldig hyggelig rente å forholde seg til med knappe 3500 kroner å betale inn i måneden.

renter boliglån

Planen framover blir minst like ambisiøs med fortsatt store månedlige avdrag og et ekstra stort jafs når anledningene byr seg. Hovedmålet dette året er å betale ned topplånet. 

 

 

 

 

3 Comments

  1. Hei, vi sparer mye i aksjer også, men generelt så ønsker ikke vi å sette hele økonomien vår i aksjemarkedet. Vi ønsker å ha en stabil og trygg økonomi, sette pengene i litt forskjellige kurver, og om noen år også friheten i å ikke ha noe boliglån i det hele tatt. Når den tid kommer så har vi så minimalt med utgifter at avkastning, renter, bi-inntekter etc dekker basisbehovet. Vi skjønner at det rent statistisk sett på lang sikt mest økonomisk gunstig å putte alle pengene i aksjemarkedet, men dette handler også om hvilke risikoprofil vi ønsker å ha for vår økonomi og vi ønsker nok ikke at aksjemarkedets store svingninger skal råde hele vår økonomi. Først bygger vi grunnmuren, så får vi heller “go nuts” i aksjemarkedet etter det.

    Skulle det komme en større smell, alla Finanskrisen, i aksjemarkedet som det jo har en tendens til med jevne mellomrom, så kommer vi selvsagt til å utnytte muligheten og kjøpe betydelig mer inn i aksjemarkedet.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *