1 Comment

Nordnets nye Investeringskonto Zero

Hadde det ikke vært herlig å kunne slippe den til tider tunge oppgaven med å fylle ut selvangivelsen for aksjehandel hvert år? Og hadde det ikke vært helt supert å kunne få utsette å betale skatt på aksjegevinst for å reinvestere pengene? Nå kan du gjøre dette helt uten kostnader med Nordnet sin nye investeringskonto Zero!

Driver du med aksjehandel eller aksjesparing? Bruker du Nordnet som nettmelger? I så fall kan du juble i dag, for Nordnet har nok en gang slått et slag for oss privatpersoner med sans for aksjeinvestering og -trading. Ikke bare har de billigste kurtasje i landet, men nå har de også fjernet alt av gebyrer for sin investeringskonto, som har fått det nye og særdeles passende tilnavnet Zero.

– Zero står for null skatt på gevinst og null faste kostnader, sier Anders Skar, daglig leder i Nordnet Norge.

Jeg har tidligere skrevet om investeringskontoen til Nordnet i innlegget aksjedepot vs. investeringskonto, hvor jeg forsøkte å beregne fordelen med å opprette en investeringskonto, fremfor å ha et vanlig aksjedepot. Interessen for investeringskonto så ut til å være svært stor blant leserne, men det var tvil både fra min side, fra lesere og andre bloggere hvorvidt det ville lønne seg å opprette en slik konto på grunn av gebyrene som ville kunne spise opp fordelen med utsatt skatt i tilegg til det faktum at en går glipp av skjermingsfradraget. Nå blir tvilen ihvertfall betraktelig mindre.

Med Investeringskonto Zero slipper du å tenke på verken selvangivelse og skatt før du tar ut pengene fra kontoen en gang i fremtiden. Dermed slipper du den til tider tunge oppgaven med å fylle ut selvangivelsen for aksjehandelen hvert eneste år. Det eneste du får er en ferdig årsrapport fra Nordnet. Denne fordelen alene gjør det verdt å opprette en slik konto i mine øyne.

I tilegg til å slippe selvangivelsen, så får du altså utsatt skatt helt til du tar pengene ut av kontoen. Det vil si at om du har gevinst på aksjeinvesteringene dine et år, så slipper du å betale gevinstskatt på 28 % neste år. Du slipper riktignok ikke å betale, men du utsetter det og kan dermed reinvestere de pengene som egentlig ville gått til skatt og får dermed en stor økonomisk fordel på sikt. Nordnet har laget en enkel kalkulator som beregner hvor mye du kan spare ved å opprette en slik konto.

Se hvor mye du kan spare på Investeringskonto Zero

Om en Investeringskonto Zero konto kan lønne seg for deg kommer litt an på hvordan du investerer ettersom du potensielt går glipp av skjermingsfradraget (Dette er heller ikke tatt med i kalkulatoren til Nordnet). Du kan lese mer om ulempen med å gå glipp av skjermingsfradraget i denne artikkelen fra DN. En Investeringskonto Zero passer best for deg som handler aktivt og har lang horisont på deg. Sparer du i aksjefond eller er en av dem som kjøper uten planer om å selge før etter mange år, så kan ulempen av å gå glipp skjermingsfradraget spise opp fordelen med utsatt skatt. (Les også: Hva er skjermingsfradrag)

 

Dette er et godt produkt, men et godt produkt som bankene til nå har ødelagt med gebyrer. Norske banker har tjent milliarder på høye gebyrer på spareprodukter. Nordnet setter kunden i høysetet, og går derfor i bresjen ved å fjerne gebyrene, sier Skar, som har svært høye forventninger til Investeringskonto Zero.

Les også: Anders Skar –  vil gjøre Nordnet til Norges nye sparebøsse

 

Mer informasjon om Zero (Nordnet)

 

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *