Tidligere bartender ble søkkrik på denne aksjeraketten!

Morten gikk fra å være bartender til å eie aksjer for over 800 millioner kroner etter at aksjeraketten Cherry har steget nesten 1000 % på to år. Selv ble dette en av vinneraksjene i min egen portefølje i år


De siste par årene har aksjeselskapet Cherry vært en real aksjerakett som har mangedoblet seg i verdi på den svenske børsen. Fra en aksjekurs på rundt 35-40 kr for to år siden, til over 300 kroner i dag. Slik ser det ut på en graf (Vakkert ikke sant?)

Cherry2

Fra bartender til aksjeformue på 800 millioner kroner!

En av dem som har tjent mye på denne oppturen er den tidligere norske bartenderen Morten Klein (47). Med sine 16,7 % av aksjene er han en av storeierne i det gamle svenske spillselskapet Cherry. Dette utgjør i dag en aksjeverdi på over 800 millioner kroner, hvorav største del av verdistigningen har skjedd de to siste årene.

Det har vært en veldig bra reise, særlig de to seneste årene med en verdistigning på 500 prosent, sier Morten Klein (47) til Finansavisen.

Men historien om Morten og hans aksjeformue starter lenge før de siste års opptur i aksjeselskapet. På 90-tallet flyttet trønderen Morten til Oslo hvor han startet sin yrkeskarriere som bartender. Han deltok også på en av norges første TV reality-serie Baren i år 2000, men det var i en helt annen bransje Morten skulle tjene sin formue.

Etter barkarrieren bestemte Morten seg for å forfølge sin andre lidenskap, nemlig spill. Han hadde flere topplasseringer innen poker, deriblant NM i poker i 2011. Han bygget opp selskapet Automatgruppen og NorgesAutomaten. Noe som skulle vise seg å bli en pengemaskin for Morten.

Han gjorde stor suksess med selskapet sitt. Som senere ble solgt til det svenske spillselskapet Cherry med røtter til bake til 1960-tallet og slik var det han fikk muligheten til å bli med på den eventyrlige oppturen de siste to årene.

Over 70 % opptur i Cherry i min egen aksjeportefølje

Morten er ikke den eneste som har fått nyte godt av den enorme oppturen i Cherry. Aksjen var også innom min egen aksjeportefølje det siste halvåret. Jeg har ikke blitt søkkrik som Morten, men litt rikere har jeg likevel blitt.

Etter å  ha sett den vakre lange trenden i Cherry, begynte jeg å følge med på aksjen for et mulig kjøp. Etter en stor cup-formasjon var utløst kjøpte jeg aksjen på ca 197 kroner. Aksjen ble så værende i porteføljen helt til den nådde 336 kroner hvor den så ut til å møte litt motstand. Jeg bestemte meg for å ta gevinsten som da ble hele 70,50 % på i underkant av 4 måneder!

Cherry ble med dette en av de store vinnerne i aksjeporteføljen min det siste året.

cherry

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *