5 Comments

og her er den kjipe delen av stop-loss…

Stop-loss kan være et godt verktøy i en strategi for å unngå store sviende tap, men den kan også kaste deg u i fart av aksjer som stiger videre. Dette skjedde nettopp i Prosjekt Pengetre.

Les også: Derfor er stop-loss så viktig i min strategi

I et innlegg for noen dager siden skrev jeg hvordan stop-loss var blitt en viktig del av min strategi, men det skal ikke legges skjul på at stop-loss også iblant kan gi noen frustrerende øyeblikk slik som nettopp skjedde i Prosjekt Pengetre.

Slik ble jeg slengt ut av aksjen i fart i en v-sving

Etter to fine omvendt-hode-skulder formasjoner i det lille aksjeselskapet “Bactiguard Holding AB” kjøpte aksjer idet den brøt ut av halslinjen og motstanden i den siste.

Det gikk veldig bra og aksjen steg omrent 26 % over et par måneder før den dro ned igjen for å teste motstanden. Dette er ikke uvanlig og jeg la stop-loss et godt stykke under motstanden for å ikke bli kastet ut av aksjen i bunn, MEN det var nettopp det som skjedde. Helt helt i bunnen der nede ble jeg kastet ut før den hev seg rundt igjen og steg brått opp igjen de neste dagene. Et lite “riv-meg-i-håret” øyeblikk.

 

La oss se litt nærmere på denne…

I tilfelle det ikke var tydelig nok på forrige grafen, la oss zoome inn litt nærmere og se på det igjen. Kjøper aksjen – stiger fint – snur ned – kaster meg ut i bunnen og stiger brått igjen, nesten 25 % på et par dager!

Men lets face it, dette er en del av leken…

Det kan være lett å la frustrasjonen ta overhånd, men jeg vet så inderlig godt at dette bare er en del av leken. Den kunne like gjerne stupt 25 % etter jeg solgte.

Å ha stop-loss innebærer at en del “gode aksjer” (som en på twitter påpekte etter forrige innlegg), vil bli solgt. Og det er en del av forsikringspremien for å slippe de virkelig store tapene (Som jeg utelukkende har fått de gangene jeg ikke har hatt stop-loss). Gode aksjer vil kunne bli solgt brått, men gode aksjer kan også kjøpes igjen. Jeg er en momentum-og trend trader og skal følge minste motstandsvei uavhengig av hva mine følelser måtte mene om det.

5 Comments

  1. He he. Hadde du hat rett 100% av tilfellene, ville du vært en gud :-). Det holder med 55% feks. Teknisk analyse er jo bare statistikk for psykologisk adferd på et vis. Noen ganger funker det ikke, men litt flere ganger funker det. 🙂

  2. Visste ikke at du kjøpte enkeltaksjer utenfor prosjekt pengetre også. Har du en portefølje oversikt / avkastningsutvilklingsgraf for all investeringen din har på bloggen et sted?

  3. Men du skulle vel etter at den passerte 15kr igjen på tur opp kjøpt igjen egentlig. Legge inn en slik ordre: Hvis kurs er over 15.20 feks så kjøp på 15.50 el lignende. Det er vel en Beartrap eller hva det nå heter.

  4. Du har rett i det og i mange tilfeller gjør jeg det. I dette tilfeller snudde den så kjapt igjen at jeg ikke fikk helt muligheten. Jeg kan ikke legge inn kjøpsordre på over 15,20 før den ligger under. Dette var definitivt en beartrap, for å riste ut noen stop-loss 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *