2 Comments

Økning i lønn – Forbruke, investere, spare i bank eller betale ned gjeld?

investere eller betale gjeld

© Torian Dixon | Dreamstime.com

Med lønnsøkning og mer penger til overs hver måned, hvordan prioriterer du de ekstra pengene? Øke forbruk, investere og spare mer eller betale ned gjeld?

Mindre lønnsjusteringer forsvinner gjerne rett i inflasjon, men hva gjør du når du får større lønnsøkninger? Lar du dette også bare ese ut i et større forbruk? Eller benytter du sjansen til å øke sparing og nedbetaling av gjeld?

Les også: Den sikreset måten å bygge formue for deg i 20-årene

Nylig gikk jeg inn i en ny stilling på jobben med høyere lønn. Plutselig hadde jeg noen tusenlapper ekstra utbetalt i måneden som jeg skulle delegere til nye oppgaver. Men hvordan skulle jeg egentlig prioritere fordelingen? Leve litt romsligere? Spare litt mer? Investere? Betale ned gjeld? Eller litt av hvert?

Generelt liker jeg tanken på å ha et etterslep i livsstilinflasjonen og ønsker ikke at en lønnsøkning automatisk skal bety et større forbruk. For når jeg likevel lever godt og er fornøyd med det jeg har i dag, ser jeg ingen grunn til å øke det materielle forbruket på noe vis.

Dermed blir dette en ypperlig mulighet til å styrke noen av mine mer langsiktig økonomiske mål, som å bli gjeldfri og kanskje på sikt oppnå økonomisk uavhengighet. Dermed velger jeg å prioritere mer sparing, investering og nedbetaling av gjeld, men også bittelitt økning i forbruk. Med andre ord, ble det litt av alt.

Hvordan ville du prioritert ved en plutselig lønnsøkning?

Men jeg er også nysgjerrig på hva andre ville gjort ved en lønnsøkning? Svar i gjerne i avstemningen under (Kan velge flere alternativer)

Generelt har jeg inntrykk av at mange lar en slik lønnsøkning raskt ese ut i livsstilinflasjon uten at det egentlig merkes noe særlig. Men kanskje det er litt annerledes for følgere av en økonomiblogg?

[poll id=”14″]

2 Comments

  1. Jeg fikk et månedlig tillegg på 25% av lønna for et år siden. Hele det utbetalte beløpet har gått rett inn i fond. Sparingen gir meg bedre følelse/mer trygghet enn om det ble brukt på reise/ting.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *