8 Comments

På bakrommet til Aksjespillet

Det vrimler av bankansatte fra alle kanter. Det er ingen tvil om at jeg har ankommet riktig sted. Jeg befinner meg ved hovedkvateret til Skandiabanken i Norge, som ligger i Fyllingsdalen i Bergen. Her møter jeg Ole Bernhard som viser vei gjennom mylderet av bankansatte til sin egen lille base, på bakrommet til nettbanken Skandiabanken og Aksjespillet.

Omringet av tre store pc-skjermer sitter Ole Bernhard Larsen (37) som er ansvarlig for Aksjespillet. Og han trenger nok alle tre skjermene, for det er mye å holde styr på for Ole Bernhard for tiden. Aksjespillet runder snart 32 000 spillere, og det er ikke til å legge skjul på at den enorme pågangen har bydd på både små og store utfordringer for betaversjonen av spillet. Det gjøres stadig forbedringer for å takle den store pågangen.

– Jeg tror vi har undervurdert Facebook som distribusjonskanal rett og slett. Vi satt jo å lekte litt med tall og tenkte jo da at vi kanskje kunne greie 5000 spillere før nyttår. Nå er vi oppe i 32 000 spillere og vi er kun i november. Sier en fornøyd Ole Bernhard

Spillet er altså blitt veldig populært på veldig kort tid, men hvordan oppstod egentlig idéen til Aksjespillet og hvordan ble den utviklet?

– Folk hadde spurt etter en risikofri måte å lære seg aksjehandel på og det fantes ikke noen gode alternativer. På de andre aksjespillene så legger du inn en orde som gjennomføres først dagen etter. Det er jo temmelig kjedelig. Så var det en som spurte om vi ikke kunne gjøre det på Facebook. Vi hadde et møte og bestemte oss for å gjennomføre det.

Et halvt år senere er Aksjespillet i sin betaversjon utviklet av Skandiabanken og Reaktor og er klar for lansering. Med store pengepremier blir spillet raskt populært. Men hva er egentlig målet med Aksjespillet?

– Målet med Aksjespillet var å markedsførre Skandiabanken og vise at vi er litt på nett og langt fremme, at folk skulle få kunne lære litt om aksjehandel uten å gå på en stjernesmell med sine virkelige penger og økt aksjehandel, det er jo ingen hemmelighet.

Med 32 000 registrerte spillere på Facebook og et utall av artikler i diverse nettaviser har Skandiabanken oppnådd stor oppmerksomhet for Aksjespillet og samtidig fått vist at banken er moden for å ta i bruk sosiale medier. I tilegg har Aksjespillet gitt folk en mulighet til å prøve seg med litt aksjehandel uten å måtte risikere egne penger, men Ole Bernhard håper også at kanskje en aksjeskole eller aksjeopplæring neste år vil kunne bidra til å øke kunnskapen om aksjehandel blant spillerne. Men hvordan har det gått med det siste målet? Har det vært en større pågang etter at Aksjespillet ble lansert?

– Vi har merket en større pågang generelt etter at vi passerte 10 000 spillere. Det er vanskelig å si om dette skyldes Aksjespillet eller om det har mer med at aksjemarkedet har gått veldig mye opp i det siste.

Ole Bernhard finner frem litt statistikk fra Aksjespillet på en av skjermene sine. Det er interessante tall han presenterer for meg. Blant annet skiller Oslo seg klart ut, da over 60% av spillerne befinner seg i Oslo. På andreplass av antall spillere ligger Stavanger som har hele dobbelt så mange spillere som Bergen som ligger på tredjeplass. Trondheim, som ligger på fjerdeplass i antall spillere, har kun litt over halvparten av antall spillere som Bergen har igjen. Ole Bernhard peker likevel på det han finner mest interessant med statistikken.

– Målgruppen var egentlig personer over 18 år siden du må være 18 år for å bli kunde i banken, men vi har altså endt opp med at hele 40% av spillerne er under 18 år og gjennomsnittsalderen er 21 år.

Så hvilke aksjer handler den gjennomsnittlige spilleren på 21 år fra Oslo?

– De mest omsatte aksjene er stort sett RXT, GRR, ITX, (Red.anm kan vel også legge til BIONOR her nå), rett og slett de aksjene som svinger mye, såkalte pennystocks. Desverre er også de aksjene som ligger på forsiden blant de mest omsatte. Det er jo for eksempel veldig rart at så mange skal anbefale aksjene som begynner på A. Kanskje mange av spillerne våre ikke vet at de kan søke opp aksjer eller hoppe til neste side?

Aksjespillet er fremdeles i sin betaversjon, og med en så populær betaversjon er det vel ingen som tviler på at Aksjespillet er kommet for å bli. Så hva er planene for spillet fremover?

– Vi har en pågående avstemning over fire forslag vi vet at folk vil ha. Så snart avstemningen er over så setter vi igang og utvikler forslaget som blir vinneren. Alt tyder på at det blir å vise utviklingen på depotet og slik at en kan se hvilken kurs en har kjøpt aksjene for. Så blir det også litt større premier neste år med 20 000 kr i månedpremie og kanskje en større hovedpremie. I tilegg satser vi på å kanskje ha en opplæring, en aksjeskole. Vi kjører på for hele neste år og satser på 100 000 spillere innen 2011. Ole Bernhard smiler lurt.

Det er mange forslag til forbedringer og andre ønsker som har kommet inn, blant annet om shorting, kurtasje og Iphone applikasjon, noen av dem blir vurdert, mens andre blir forkastet.

– Det blir for eksempel definitivt ikke mulighet for shorting. Det blir for komplisert og dyrt å utvikle. Det vil trolig heller ikke være kurtasje på handlene neste år. Men, jeg vil tro det kommer en Iphone applikasjon neste år.

Les også: Aksjespillet – Nå som Iphone app

Helt til slutt, spiller du aksjespillet selv?

– Ja, jeg spiller og har gjort det forferdelig dårlig og ligger på omtrent 20 000 plass. Ler Ole Bernhard idet vi avslutter intervjuet.

Gå til aksjespillet på Facebook8 Comments

 1. Tilbaketråkk: Tweets that mention På bakrommet til Aksjespillet | Aksjebloggen -- Topsy.com
 2. Ja, dette var veldig underholdende lesning! 🙂 Og 32000 spillere? Det er jo helt enormt! Men samtidig ingen overraskelse, for det er veldig spennende å spillet Aksjespillet. Eller det var ihvertfall det før denne Bionoraksjen føk i været og tok meg seg en liten gruppe spillere til topps. Men gleder meg ihvertfall til neste år og å begynne på scratch! 🙂

 3. Hei, Ole Bernhard Larsen her 🙂

  Det har vært litt av en periode vi har lagt bak oss nå. BIONOR går nesten 300% i en periode, og folk handler som gale. 26 nettaviser !! skrev om spillet og det ga oss 4000 nye spillere på en dag 🙂

  Nå blir det spennende å se hva som skjer mot slutten av året. Holder vi oss over 400 kan det bli spennende i 2011. Får vi et januarrally, eller blir det en eneste lang nedtur som januar i år?

  Uansettt skjer det spennende ting med vår ekte aksjehandel også. Vi kommer om kort tid med en helt ny handelsapplikasjon som du aldri har sett maken til. Vi klør oss også i hodet med tanke på hva vi skal gjøre med kurtasjesatsene.

  Send meg gjerne en epost om du har sterke meninger om dette, eller post det her på Henrik sin ypperlige blogg.

  Ha en fin helg.
  Rally på mandag!

 4. Tilbaketråkk: Øvelsesoppgave – Skandiabanken | Linda Bergersens blogg

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *