Playing with FIRE – En ny dokumentar og bok om supersparere og økonomisk frihet

Playing with FIRE er en helt ny dokumentar (og bok) om det voksende miljøet av supersparere som satser på mot økonomisk uavhengighet. Møt de største økonomibloggerne som startet denne bølgen og følg forfatteren selv og hans familie når de tar sine første store steg mot FIRE!

Se også: Pengene eller livet? Boken for deg som drømmer om økonomisk uavhengighet

Etter finanskrisen har det vokst opp et stort miljø av supersparere på det store internettet gjennom utallige økonomiblogger. Det nye begrepet FIRE dukket opp som står for Financial Independence Retire Early, altså økonomisk uavhengighet og tidlig pensjon. Målene var like varierte som menneskene bak bloggen, noen ønsket å trappe ned jobben for mer tid med familien, andre ønsket å slutte helt for å reise verden rundt en periode, noen søker etter å kvitte seg med all gjeld, mens andre igjen bare ønsker seg litt mer økonomisk rom og trygghet i hverdagen.

Les også: 18 råd for å styrke din personlige økonomi, spare mer og få mer økonomisk trygghet

Lenge har dette FIRE-miljøet vært et mystisk miljø som har vært forbeholdt de spesielt interesserte som tilfeldigvis har kommet over disse amerikanske økonomiblogger som Get Rich Slowly og Mr. Money Mustache. Men nå får miljøet stadig mer oppmerksomhet i vanlige media og fanger oppmerksomheten til stadig flere, også her til lands akkurat nå med Lise fra Pengesnakk i front. Det er blitt ‘in’ å være supersparer og mange får øynene opp for hva som faktisk er mulig å få til med egen økonomi.

I disse dager lanseres dokumentaren “Playing with FIRE”, den første dokumentaren som virkelig tar for seg den store bølgen av økonomisk uavhengighet som har herjet det siste tiåret. I dokumentaren (som dessverre ikke er tilgjengelig i Norge) vil du møte mange av de store økonomibloggerne som har stått helt i front av sparebølgen som har skyldt over nettet. 

I dokumentaren følger vi også Scott, dokumentskaperen selv og hans familie som selv bestemte seg for å ta sine første store steg mot FIRE. Se mer i traileren øverst!

Boken basert på dokumentaren Playing with FIRE er allerede tilgjengelig

Playing with FIRE (Financial Independence Retire Early) av Scott Rieckens (Hefte

Mens du venter på dokumentaren; Playing with FIRE er allerede tilgjengelig i bokform.

Det er uvisst når dokumentaren blir tilgjengelig i Norge, men heldigvis har boken som er basert på dokumentaren kommet ut. Playing with FIRE er blant annet tilgjengelig hos Tanum. 

Etter et inspirerende forord av selveste Mr. Money Mustache, tar Scott oss videre med inn i han og hans kones liv og starten på deres reise mot Økonomisk uavhengighet.

Scott og konen hadde skapt livet de drømte om, et lykkelig ekteskap, barn, stort hus, en vellykket karriere og medlemskap i båtklubb. Alt så tipp topp ut på papiret, men under overflaten stod det ikke like bra til. Han jobbet beinhardt for å opprettholde livsstilen, men i det stille lurte en depresjon, dalende kreativitet og motivasjon. Han var lei av å jobbe så mye og ha så lite tid med familien.

En dag kom Scott plutselig over et intervju med Mr. Money Mustache. En gnist var tent og bare 5 måneder senere hadde han sluttet jobben og overbevist familien om å kutte utgiftene i to og flytte ut i en bobil. Reisen mot økonomisk uavhengighet. Scott tok det et steg lenger. I jakten på å lære mer, kjørte han rundt med bobil i USA for å møte de store økonomibloggerne og andre som bar på spennende FIRE-historier, for å lage dokumentar og bok om den store bølgen av mennesker på jakt mot økonomisk uavhengighet.

I boken føler du Scott og familien gjennom deres prosess og vei mot økonomisk uavhengighet. I tillegg får du en god innføring i FIRE og hvilke steg du selv kan ta og kan lese flere inspirerende FIRE historier som er samlet i boken. 

Se boken hos Tanum

*Affiliatelenke

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *