Prosjekt Pengetre – Valutafall, salg og emisjon i BluEye Robotics

Foto: Blueye robotics

Overskriften på dette innlegget tegner nesten et litt dystert bilde av denne oppdateringen i “Prosjekt Pengetre”, men alt i alt er dette et innlegg med gode nyheter

Se også: Oversikt over Prosjekt Pengetre

Egentlig er det ganske stille i Prosjekt Pengetre for tiden. Det er få aksjer i porteføljen, og den har nok havnet litt i skyggen av min vanlige portefølje som preges av en liten rakett i disse dager (Kommer nok sikkert mer om denne senere). Men i det siste har det likevel skjedd litt som påvirker beholdningen i prosjektet. Valutafall og stop-loss har sørget for et par svake måneder, men en emisjon i gründerselskapet “BluEye Robotics” redder dagen, eller måneden blir det vel. Men la oss begynne med det første først.

Valutafall gir kursfall og stop-loss utløst

Prosjekt Pengetre har dette året i stor grad vært preget av svenske aksjer etter å ha funnet mange kjøpskandidater her. Men dette gjør også porteføljen eksponert for  valutarisiko, noe som har satt sine spor den siste tiden. Ikke så rart når du ser hvordan det har gått med SEK/NOK de siste 3 månedene:

I tilegg til et stort kursfall som påvirker verdien av aksjene i Prosjekt Pengetre hadde jeg en stop-loss som ble utløst på falsk brudd på mostandslinje. Les mer her: Slik ble jeg kastet av i fart av stop-loss

Justerer verdien av Blueye Robotics

Tidligere i år kjøpte jeg aksjer i startup-selskapet BluEye Robotics fra NTNU som skal produsere undervannsdroner for massemarkedet.

Gründerne i selskapet har jobbet knallhardt det siste året og det nærmer seg stadig full lansering. De har allerede hatt en tidlig lansering hvor 100 droner ble solgt på kort tid og det helt uten markedsføring.

For noen dager siden ble det utført en emisjon i selskapet hvor de fikk inn litt over 9 millioner kroner til 100 kroner per aksje. Det vil si en dobling av kursen siden jeg kjøpte i begynnelsen av dette året til 50 kroner aksjen. Verdien av “BluEye Robotics” blir derfor justert i Prosjekt Pengetre, men jeg velger å ta en litt konservativ justering til 75 kr/aksje.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *