Rammet av SAS streik og forsinket mer enn 3 timer, da kan du søke kompensasjon

Foto: JESHOOTS.COM / Unsplash

Er du rammet av pilotstreiken i SAS og forsinket med mer enn 3 timer til din destinasjon, da kan du ha rett på kompensasjon.

Les også: Det kan lønne seg å kjenne til Flyforsinkelser.no når flyet blir forsinket – Fikk igjen 3300 kr!

Den store pilotstreiken hos SAS har rammet flere titalls tusen nordmenn hver dag streiken pågår. Kanskje sitter du fast på en flyplass eller blir kraftig forsinket pga ombooking til mye senere fly, da kan du ha rett på kompensasjon. 

Men vær forberedt på at SAS avviser kravet ditt. SAS-direktør for samfunnskontakt har selv gått ut i media og meldt at de avviser alle slike krav.

– Passasjerer er ikke berettiget til kompensasjon dersom forsinkelsen eller kanselleringen skyldtes streik da dette er å betrakte som en ekstraordinær omstendighet utenfor flyselskapets faktiske kontroll, sier SAS-direktør for samfunnskontakt, Ove Myrold, til nettstedet.

Andreas Hermansson, Landssjef for Airhelp i Norge, er derimot uenig i dette.

– Hvis en passasjer blir rammet, anbefaler vi å be om ombooking. Dersom ombooking resulterer i at man blir forsinket i mer enn tre timer til sluttdestinasjon, vil man kunne søke om erstatning fra selskapet, uttalte han til NTB fredag.

Du kan altså ha rett på erstatning / kompensasjon selvom SAS avviser kravet ditt. Så ikke gi opp helt enda. Det er helt normalt at flyselskapene avviser kravet ditt først, da må du ta saken videre. En av tjeneste du kan bruke til dette er flyforsinkelser.no. De kjemper saken videre for deg og du betaler dem kun hvis de vinner saken og du får kompensasjonen du har rett på.