7 Comments

Skal Aksjebloggen legges ned?

Så, hvor begynner man egentlig etter så lang tid uten innlegg? Det føles nesten litt som om jeg møter en gammel venn som jeg ikke har snakket med på en stund. Kanskje er det naturlig med en liten oppdatering før jeg går videre? Men først og fremst kan jeg kanskje takke alle som har tatt kontakt siden sist, både med mange gode spørsmål, mange gode tilbakemeldinger og selvsagt også noen negative (Hvis du ikke har fått svar på din negative tilbakemelding så betyr sannsynligvis at jeg ikke fant noe konstruktivt å svare på og dermed heller ingen grunn til å bruke tid på å svare deg). Det har vært spennende å bli kjent med mange av dere som har tatt eller er på vei til å ta de første vaklende stegene inn i aksjemarkedet, og ikke minst dere med lang erfaring. Det er også veldig kjekt å høre at artiklene gjør nytte for seg lenge etter jeg har skrevet dem. Fortsett å ta kontakt, jeg setter pris på å høre fra lesere og andre likesinnende.

Før jeg går videre så bør jeg kanskje også svare på et spørsmål som har dukket veldig ofte opp i e-postkassen gjennom det siste året, så ofte at spørsmålet fikk æren av å bli overskriften i dette innlegget (Og joda, den fikk også være overskrift for å gjøre deg nysgjerrig) men svaret på dette spørsmålet er altså – Nei, jeg har ingen planer om å legge ned Aksjebloggen selv om lengre perioder med mindre aktivitet må kunne påregnes, men dette er vel kanskje ikke noe nytt nå.

 

Hvor ble det av aksjebloggeren?

Men okei, hvor ble det egentlig av denne aksjebloggeren? For de som har fulgt Aksjebloggen en stund vil det kanskje være åpnebart når og hvorfor aktiviteten plutselig dalte som en noreco-aksje. I løpet av kort tid hadde jeg startet min andre nettside Målbevisst.no, begynt i fast arbeid som sivilingeniør og ikke minst vunnet og begynt en coachingutdannelse. Tre spennende nye elementer i livet mitt som desverre har gått ut over Aksjebloggen.

I tilegg til flere nye baller å sjonglere har jeg hatt en liten omveltning i min personlig økonomi. Fra å leve på studentbudsjett med oppsparte og lånte penger i fem år er det en ganske stor forandring å plutselig motta en god og fast lønn hver måned. Jeg har skubbet litt rundt på pengene for å danne meg en struktur i min personlig økonomi som jeg er fornøyd med. Hovedmålet er nå å spare opp egenkapital til å kjøpe min første bolig. I tilegg har jeg opprettet en fast månedlig sparing utenom boligsparingen som delvis går inn i aksjefond, dette er tiltenkt som fast og veldig langsiktig sparing (noen vil kalle det pensjonssparing, men jeg kaller det heller livssparing). Dette er den bufferen som skal gi meg grunnlaget for en bunnsolid personlig økonomi og som skal gi meg trygghet, frihet og muligheter gjennom livet. I tilegg har jeg selvsagt fortsatt øremerket en god andel av min personlige økonomi til en av mine store lidenskaper, nemlig aksjetrading og -investering. (Hva ville vel en aksjeblogger vært uten noe å handle aksjer for?)

 

På tide å tine isen

Når det kommer til aksjetradingen og investeringen, så la jeg det på is ved innspurten av masteroppgaven min for et halvannet år siden, dette for å fokusere fullt og helt på masteroppgaven. Med de tre nye ballene sprettende inn i livet mitt som tidligere nevnt i dette innlegget så ble de også liggende delvis på is frem til nå, men nå er det altså på tide å ta aksjetradingen inn igjen i varmen. Jeg har såvidt igjen begynt å snuse på aksjer de siste månedene og må si at jeg virkelig igjen kjenner på den spenningen det er å drive med aksjer. Jeg merker også at det er en stund siden jeg har holdt på med aksjetrading og har allerede greid å gjøre noen blemmer, som å forsøke å fange en fallende kniv i jakten på rask gevinst noe som ble nok en dyr og god lærepenge å ta med meg når jeg nå skal i gang med å oppdatere aksjestrategien min.

Jeg har tidligere skrevet lignende innlegg med oppdateringer etter perioder med lite aktivitet. I disse innleggene har jeg gjerne gått brått frem og lovet større aktivitet i tiden fremover, det har jeg ikke tenkt å gjøre denne gangen. Innleggene får komme når de kommer og det vil være når jeg har både tid, lyst og noe interessant å skrive om.


7 Comments

 1. Vet av egen erfaring att det i perioder kan bli lite oppdateringer på en blogg. Sånn er det bare når man har mange baller i luften 🙂

  Et lite aksjespørsmål: Hva tror du om NAS aksjen fremover?

 2. Håper på nye gode aksje-relaterte innlegg. Selv om jeg ikke investerer direkte i aksjer selv holder jeg på med fond.

  Jeg syns iallfall at det er mye bedre at du la aksjebloggen “inaktiv” for en periode for å så komme tilbake. Isteden for å slette den helt.

  Welcome back! 😀

 3. Heisann Henrik,

  kult å høre at du holder siden gående og ikke minst at du snuser litt på aksjer igjen. Har kikket såvidt på malbevisst.no-siden din også, virker veldig bra! Du er en god skribent, så håper å høre med fra deg i månedene og årene som kommer 🙂

  Lykke til videre i det nye året, både med jobb, coaching og trading!

 4. Formuebygging: Takk for det 🙂 Ja, samme jeg tenkte. Trafikken har jo holdt seg stabil gjennom hele den inaktive perioden og har fått mange tilbakemeldinger fra folk som finner nytte i innleggene, så ingen grunn til å slette ihvertfall.

  Morten: Tusen takk for god tilbakemelding 🙂 Det er sånt som gjør det kjekt å skrive! Lykke til videre i det nye året du også 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *