1 Comment

Slik er det kaotiske livet på et av verdens mest kjente tradinggulv

Børsen åpner og det komplette kaos bryter løs. Menn og kvinner i fargerike jakker skriker, hopper opp og ned og lager merkelige håndbevegelser til hverandre. Bli med inn på Chicagos berømte tradinggulv i dokumentaren “Floored – Into the pit” hvor penger er alt som betyr noe og den som skriker høyest og raskest vinner.

Se også: Million Dollar Traders

Vennlig småprat, spøk, smil og sigarer, alt dette forsvinner i det sekundet børsen åpner. Røde og grønne tall lyser fra store skjermer som omringer tradinggulvet. Så lenge børsen er åpen er det kun penger som gjelder, egne penger. Ingenting annet betyr noe her. Det er fysisk, støyende og veldig veldig kaotisk. Voksne menn og kvinner i fargerike jakker hopper, skriker og prøver febrilsk å få de beste prisene ved hjelp av et eget internt tegnspråk. Store penger bytter hender, noen vinner andre taper. Dette er livet som trader på den berømte råvarebørsen i Chicago, et liv få personer holder ut.

I den brutalt ærlige dokumentaren “Floored – into the pit” (som du kan se nedenfor) får du bli kjent med noen av traderne med lang erfaring fra tradinggulvet i Chicago. Noen som virkelig har lykkes og som tjener store penger på jobben som trader, men kanskje også bruker tilsvarende store penger på livsstilen. Og andre skjebner som i løpet av minutter har satt familien i milliongjeld i sin jakt på den store gevinsten og igjen andre som prøver å mestre overgangen fra å trade på gulvet til å sitte bak en skjerm og kjempe mot superraske aksjeroboter.

Å gå fra å trade på en svært så fysisk måte i det som nesten kan ligne på en boksering til å sitte i et stille rom og trykke på et tastatur viser seg å være en stor utfordring for flere av traderne som har drevet med gulvtrading hele livet. Men de ser ikke ut til å ha mye valg. Tradinggulvet blir stadig mindre kaotisk, stadig stillere og stadig tommere… Se dokumentaren i sin helhet nedenfor

Les også: 12 filmer for deg som er interessert i aksjer

1 Comment

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *