9 Comments

Social Trading- profitt fra andres kunnskap og erfaring

Først og fremst vil vi takke Aksjebloggen for at vi kan skrive et gjesteinnlegg her på bloggen. I denne artikkelen vil vi fortelle om Social Trading og hvordan du kan ta nytte av det. Dette er en helt ny og spennende måte å gjøre det bra i markedet, uten forkunnskaper og relativt liten start kapital. Vi mener at Social Trading er fremtiden for hvordan man investerer i finansmarkedene. 

Dette er et sponset innlegg skrevet av Social Trading Norge.

Hva er Social Trading?

Social Trading er en spennende og givende måte å investere i finansmarkedene selv uten erfaring med trading eller investering fra før. Det samler investorer og tradere i et stort nettverk, og lar de utnytte hverandres kunnskaper for å gjøre smarte handler i felleskap.

Hvordan fungerer det?

En Social Trading plattform passer for de med, og uten erfaring. Slik fungerer det i et lite nøtteskall:

Se- Den grunnleggende funksjonen med Social Trading, er å gi deg et overblikk på hva andre investorer gjør ved å oppdaterte deg i en live feed. Igjennom live feeden, kan du se hvor andre investerer og hvilken avkastning de får fra ulike handler. Du kan også se rangeringer på hvilke investorer i nettverket som presterer best, og søke etter investorer basert på visse kriterier.

Følg- Etter hvert vil du finne interessante investorer og ønsker å følge med på hva de gjør. Du kan gjøre det ved å klikke “Follow”, og da følger du all aktivitet den investoren gjør. I tillegg, kan du få mer info om investoren ved å besøke profilen å se porteføljen og resultatene. Du kan også spørre investorene om meninger og råd direkte via profilen.

Kopier- Dette er det fantastiske med Social Trading! Den enkleste måten å ta nytte av Social Trading er å kopiere hva de beste investorene gjør. Du har to forskjellige valgmuligheter med kopiering. Om du ser en potensiell god handel i live feeden, kan du velge å kun kopiere den handelen. Når du finner en talentfull investor som klarer god avkastning over lengre tid, kan du velge å kopiere alt han gjør. Da gjør du nøyaktig de samme handlene som den investoren – helt automatisk. Om investoren du kopierer, har lagt inn flere ordre med stop-loss og take-profit, får du også disse helt automatisk.

Du kan etter hvert lage deg en «menneskelig» portefølje som består av andre investorer som gjør handler for deg. Du kan spre risikoen mellom de, ved å for eksempel bevilge 15% av din kapital på en valutatrader og 15% på en aksjeinvestor. Dermed har du en «menneskelig portefølje» av investorer som gjør alt arbeidet for deg.

Du kan etter hvert lage deg en «menneskelig» portefølje som består av andre investorer som gjør handler for deg.

Hvordan kan jeg ta nytte av det?

For å konkludere, kan du dra mange fordeler med Social Trading:

  • Finn investorer du liker- følg hva de gjør, se hvordan de investerer, og automatisk kopier hva de gjør.
  • Bruk forskjellige verktøy til å analysere andre investorer og hold deg oppdatert med hva de profesjonelle gjør.
  • Kommuniser med andre investorer og få gode tips.

 

Her er våre tips:

Vi har drevet med Social Trading og valutatrading i mange år og har selv erfart at man kan gjøre feil. Her noen råd vi anbefaler du følger for å tjene gode penger med Social Trading.

Finn de rette investorene
Det finnes tusenvis av andre investorer på en social trading plattform. Derfor er det viktig å skille klinten fra hveten. Se alltid om investorer bruker god pengeforvaltning, har lang fartstid og investerer allsidig.

Ha en allsidig portefølje
Når du begynner å bygge opp porteføljen din, er det viktig å spre risiko. Dette gjør man ved å fordlele kapital mellom ulike investorer. Dette kan for eksemple være en valutatrader og en aksjeinvestor. Om du kun kopier valutatradere som trader kun EUR/USD og USD/JPY, blir du alt for utsatt for svigninger i markedene.

Test mulige kandidater
Før du bestemmer deg for å kopiere en investor, anbefaler vi at du kopier han i en «demo». Da kopier du han, men kun med virtuelle penger, og du ser hvordan han presterer om du hadde bevilget ekte penger.

Om du ikke har mye erfaring med finansmarkedene, anbefaler vi at du begynner med Social Trading. Det er en fantastisk god måte å lære fra de beste investorene og samtidig få gode resultater på dine investeringer.

Dersom du ønsker å lære mer om Social Trading, kan du besøke nettsiden vår: www.socialtradingnorge.no


9 Comments

  1. Har drevet med dette i en god stund nå og elsker det. 🙂 Feilen mange gjør er å kopiere de med astronomiske resultater. Husk alltid at skyhøy avkastning ofte innebærer veldig høy risiko. Bruk i iallefall begrensede summer om man velger slike investorer.

  2. Hva er det som er forskjellen på Social Trading Norge og feks. eToro? Har dere en egen tradingplattform eller går dere gjennom noen andre?

  3. Ble faktisk positivt overrasket over oppfølgingen fra Social Trading Norge. Kvalitet fra A til Å. Anbefales! 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *