Spar penger med refinansiering, lav kredittkort rente og færre kredittkort

En av de viktigste fordelene med å refinansiere din kredittkortgjeld, bortsett fra at du kan spare mye penger, er at du bare har en kredittkort regning å betale i måneden. Du oppnår større kontroll og unngår at det dukker opp regninger fra høyre og venstre, i posten eller i nettbanken.

I tillegg kan det være mulig å samle gjelden din og få en lavere rente på dine nåværende kredittkort (eller i det minste noen av dem) og ende opp med lavere rentekostnader å betale i måneden. Over tid kan refinansiering av kredittkortgjeld med lav kredittkort rente medføre tusenvis av kroner spart.

Sammenligne forskjellige kredittkort i Norge

Heldigvis har vi et bredt kredittkort utbud med over 300 ulike kredittkort på markedet (https://www.finanstilsynet.no/). Noen kredittkort egner seg svært godt til refinansiering av dyr kredittkortgjeld. For å finne ut hvilke kort som er best, kan det være lurt å sammenligne kredittkort rente, fordeler, ulemper og bonuspoeng. For eksempel kan den populære sammenligningstjenesten Kredittkort360.com gjøre jobben betraktelig enklere for deg å finne de beste kredittkort å refinansiere din kredittkortgjeld med.

Med så mange kredittkort i Norge, som vi skrev over, betyr det at markedet har ganske mange kredittkort alternativer å by på. Blant de mest populære karaktertrekk er rente og bonuspoeng. Imidlertid, gjør kortutstedere en kjempeinnsats for å møte samfunnsutviklingen og nye behov som vokser frem. Denne innsatsen har for eksempel bidratt til tjenester som kontaktløs betaling, betale regninger med kredittkort, mm. 

Kredittkort selskapene sloss for å skaffe seg og beholde kunder ved å markedsføre budskap om at akkurat de har de beste kredittkort. Alle kan ikke være best! Hver forbruker har et ansvar å selv sammenligne og teste kredittkort mot sine individuelle behov. 

En sammenligning lar deg kritisk vurdere kredittkortene og i hvilken grad et kredittkort er relevant for deg. Det gjør du enklest ved å sjekke de viktigste kredittkort egenskapene, nærmere bestemt rente, kredittgrense, bonuspoeng, cashback og øvrige kredittkort vilkår. 

Sett deg inn i tallene

Ingen tvil om at en vellykket refinansiering kredittkort med lav rente har å by på, forutsetter at du kjenner til tallene dine. Hvor mye kredittkortgjeld har du egentlig? Hva er renten? Hvor mye kreditt har du utnyttet? Er det kredittkort i lommeboken som du ikke har behov for lenger? Lag en liste over kredittkort, kredittgrense, rentesatser, bonus og cashback, og kredittgivere. Sett minst et formål for hvert kredittkort. 

Lav kredittkort rente

Lav kredittkort rente er en viktig forutsetning for en vellykket refinansiering. Forbeholdet her er at du må ha en riktig god kredittvurdering for at du skal få et tilbud om et kredittkort med lav rente; med andre ord at du får en bedre pris av banken som anser at du har en god nok økonomi for å betjene kreditten. For deg er det viktig å lese vilkårene og forstå hvilke kredittkort avgiftene på et kredittkort som du er interessert i!

Når du blir innvilget et kort med lav kredittkort rente, logger du deg inn på Min Side. I nettbanken kan du innfri din dyre kredittkortgjeld ved å betale inn et beløp som tilsvare den utestående gjelden. Har du utestående gjeld på flere kredittkort, sørger du for å betale ned disse på samme måte. 

Lag en strategi og et budsjett!

Når du sitter fast i kredittkortgjeld på ulike kort, kan det fort utvikle seg til å bli uhåndterlige. Det blir rett og slett for mye å holde orden på. Imidlertid, det utrolig viktig i denne situasjonen at du oppretter et budsjett over hvor mye du har å bruke i måneden. I samme budsjett kan du også føre opp din månedlige sparing.

Størrelsen på sparebeløpet er avhengig av hvor lav kredittkort rente du får. Men prøv å har en sparebeløp i budsjettet som tilsvarer det du betaler mindre i måneden. Husk at selv gunstigheten av refinansiering kredittkort med lav rente føre med seg, bare skjer hvis du bruker ditt nye kredittkort for å betale ned på din kredittkortgjeld – viktig at du ikke bare lager en plan, men også følger den. 

Følg planen

Hvis og når du blir innvilget et nytt kort med lav kredittkort rente for refinansiering av din gamle kredittkortgjeld, faller det et personlig ansvar på deg at du skal bruke refinansierings kredittkortet i henhold til formålet. Det er nå viktig å følge refinansieringsstrategien. Hvis du ikke iverksetter planen din og betaler tilbake det utestående beløpet, havner du bare i mer gjeld. Den beste strategien er å innfri din gamle dyre kredittkortgjeld. Noen faller for fristelsen og bare betaler minimumsbeløpet, og dermed utsetter seg for enda mer stress.

Snøballeffekten av gjeld kan bli en stor og dyr affære!

*Eksempel på lånekostnader: Effektiv rente 21,85 %, 10 000 kr. over 12 mnd. Kostnad 1 112 kr. Totalt kr. 11 112.