Bitcoinbanner3
2 Comments

100 Sparetips – Ta et økonomisk raid og spar mye penger med disse sparerådene !

Sparetips

Det kan være mye å spare på å ta et raid i egen økonomi for å tette hullene, redusere kostnadene og optimalisere sparingen. Her har du 100 små og store sparetips du kan bruke for å beholde mer av pengene du tjener!

Les også: Hvordan effektivt nå et ambisiøst sparemål

Mange bekker små, fungerer desverre også på andre veien. Mange små kostnader får lommeboken til å lekke som en sil. Enda verre er det med de større lekkasjene som bolig, transport og mat. Når tok du et skikkelig raid i økonomien sist for å tette hullene?

Kunsten er ikke å tjene penger, men å beholde dem

1. Få oversikt over ditt sparepotensial

Første steg er alltid å få oversikt over hvor pengene faktisk tar veien. Selv for en med stålkontroll vil dette kunne by på noen uhyggelige overraskelser (Selverfart).

Les også: Slik sparte jeg over halve lønnen i 2 år

Gå inn i nettbanken og ta ut kontoutskrift i excel for et helt år! Kategoriser og få oversikt over hvor pengene faktisk tar veien. Her finner du fort ut hvor du har størst sparepotensial, og som oftest er dette de store postene, som bolig, bil, strøm og mat. Men ofte vil det også være stort potensial i de mange små og store hyppige utgiftene.

2. De store kostnadene, hvor kan du spare mest?

spare boligStart med postene med ditt største sparepotensial.  Dette er ofte bolig og transport. Her har du gjerne lite handligsrom, men også veldig stort sparepotensiale ved små endringer.

Les også: Hvordan det å utsette bilkjøpet kan gjøre deg til millionær

Du trenger ikke nødvendigvis å flytte til ny bolig eller selge bilen for å spare mye på bolig og transport. Selv små endringer i lånerente og bruk av bilen kan gjøre store forskjeller her. Men selvsagt, skal du  uansett flytte eller kjøpe ny bil, så kan det være mye sparepotensial på å ha kostnadene i fokus når du velger ny bolig og transportvei.

3. De faste mellomstore kostnadene

spare stromDu har sikkert en helt haug med faste kostnader som flyr ut av kontoen hver måned. Strøm, forsikring, internett, mobil, netflix, spotify osv osv. Til sammen er det mye å spare på å finne gode alternativer.

Les også: Hvordan kutte dagligvareforbruket dramatisk

De faste kostnadene ugjør gjerne ikke så mye hver for seg og for hver enkelt måned, men til sammen gjennom hele året kan det fort være snakk om flere titusener av kroner som går ut. Ta deg et skikkelig raid gjennom alle faste kostnader og vurder om du trenger det, og hvis ja, så finn ut om det finnes billigere alternativer.

4. Tett igjen alle de små hullene

spare forbrukNår du har raidet deg gjennom de store og faste utgiftene er det på tide å tette igjen alle de små hverdagslige hullene i økonomien din. Her er det mange bekker små som gjør en stor å.

Det kan fort virke unødvendig å ta fra deg den gode varme kaffekoppen fra hjørnecaféen eller den etterlegtede morgenrøyken. Men når du begynner å regne på hvor mye dette faktisk koster deg i året og hva du ellers kunne brukt alle disse pengene til, så kommer fort motivasjonen til å kutte og spare mer. Eller med andre ord, prioritere andre ting som egentlig er viktigere for deg.

Nedenfor finner du en del sparetips for å spare på både store, faste og små utgifter. Så da er det bare å gjøre seg klar for et realt økonomisk raid!

100 Sparetips – Klar, ferdig, spar!

Er du klar for å spare penger? Hiv deg løs på listen under. Du kan begynne i hvilken ende du måtte ønske. Rot deg fram blant gode og mindre gode sparetips og se hvor mye du kan spare! Har du noen gode tips som mangler? Skriv de i kommentarfeltet nederst

Ellers inneholder denne listen også noen affiliate-lenker der hvor det uansett passet inn. Det betyr en liten slant på meg og penger spart for deg.

1 Bank og finans Betale raskere ned på lån
Det er mye penger å spare på å betale raskere ned på store og/eller dyre lån. Betaler du ned et boliglån på 15 år istedet for 25 år er det 375 575 kr mindre i rentekostnader. (Basert på Skandiabankens rentesatser)
2 Bank og finans Få bedre lånerente
Ikke vær for tro mot banken din. Sonder markedet etter bedre renter. Her er det MYE å spare på noen få prosentpoeng i forskjell. Finn beste rente hos Finansportalen.
3 Bank og finans Få bedre innskuddsrente
Innskuddsrenten er ikke mye å skryte av i disse dager. Men hvis du har litt penger på bok er det noen tusenlapper å spare på å sette de inn på konto med høyest rente. Finn høyeste rente hos Finansportalen.
4 Bank og finans Refinansiere dyr gjeld
Aller helst bør du betale ned dyr gjeld så fort som f, vil det ta litt tid kan det lønne seg å bake inn i boliglån eller i siste instans refinansiere lånet til billigere rente. F. eks gjennom Lendo.
5 Bank og finans Få billigere kurtasje
Handler du aksjer aktivt? Da bør du se om du kan få billigere kurtasje. Finn lavest kurtasje for deg.
6 Bank og finans Velg indeksfond framfor aktive fond
Store kostnader på aksjefondene dine spiser opp avkastning. Velg indeksfond med lave kostnader.
7 Bank og finans Betal alltid før fristen
Purregebyr er penger rett ut av vinduet og helt unødvendig. Betal alltid i tide. Sett opp avtalegiro og efaktura så er du sikker på at du ikke går glipp av regningen.
8 Bank og finans Ha alltid en bufferkonto
Uforutsette utgifter kan fort bli dyre utgifter om du ikke har penger når du trenger. Ha alltid en bufferkonto for slikt. Dette er din egen forsikring!
9 Bolig Bo billigere
Det er dyrt å bo. Velg bolig med omhu. Noen tusenlapper mindre i leie, felleskostnader eller ekstra transportkostnader pga lang vei til jobb kan utgjøre mye per år.
10 Bolig Få ny takst på huset
Mistenker du at boligen har økt i verdi? Få ny takst på huset så kanskje du får bedre rente i banken. Se tips 97. Kutte renten.
11 Bank og finans Betal ned lånet til 75 % for å få bedre rente
Det er mye å spare på å betale ned boliglånet til under 75 %, da får du mye bedre rente i banken.
12 Bolig Finne billigste strømleverandør
Det kan være mye penger å spare på å skifte strømleverandør. Selv sparte jeg 250 kr i mnd på å bytte til Norgesenergi. Finn den billigste for deg hos Strøm.com. Les også: 3 beste måter å kutte strømregningenPS: Hvis du har tenkt å bytte til Norgesenergi så kan du bruke vervekode KIFKA, da får du (og jeg) 1 måned gratis strøm!
13 Bolig Dusj litt kortere og litt sjeldnere
Varmt vann er den nest største strømslukeren i huset og verst er all dusjingen vår. Vi dusjer mye mer enn nødvendig. Dusj litt sjeldnere og litt kortere så sparer du fort et par tusenlapper i året. Les også: 3 beste måter å spare strøm
14 Bolig Effektiv oppvarming
Oppvarming står for 60% av strømregningen. Sørg for at du varmer opp huset effektivt og at huset holder på varmen. Er huset godt nok isloert? Vil det lønne seg for deg med varmepumpe? Se Anbefaltevarmepumper.no
15 Bolig Slukk lyset
Lys står for 6 % av strømregningen. Det er ikke mye å spare, men det koster også lite å slå av lyset når du er borte eller ute av et rom. Les også: 3 måter å kutte strømregningen
16 Diverse Kutt røyken/snus
Å røyke og snuse er to veldig veldig dyre uvaner. Her er det veldig mye å spare for den som klarer å slutte. Særlig hvis du summerer opp denne vanen over 10-20-30 år. Se også e-bok: Kutt snusen
17 Diverse Tjen penger på hobbyen
Hvis du uansett bruker mye tid på hobbyen, kanskje du klarer å tjene litt penger på den? Les: Hvordan tjene penger på hobbyen
18 Diverse Tren billig
Trene på enkle billige trenignssentre (F. eks EVO) framfor de dyre store. Men enda bedre, tren ute eller hjemme så sparer du mest! Skulle du ha et støttemedlemdskap så kutt det ut sporenstraks!
19 Diverse Betale ned all drittgjeld
Det er dyrt med drittgjeld, derav ordet dritt i gjeld. Betal det ned så fort som mulig! Bruk snøballmetoden.
20 Diverse Dropp kinoen
Ha heller en filmkveld hjemme med familien. Det er billigere og mye hyggeligere.
21 Diverse Spar penger på lydbøker
Leser du mye eller hører du mye lydbøker? Da kan det lønne seg å ha storytel framfor å kjøpe hver bok – Hør gratis i 14 dager
22 Diverse Dropp Lottoen
Dette er rene tapsprosjekt for de håpefulle. Behold heller pengene selv framfor å gi de til en annen person. Dette gjelder også andre pengespill som er basert på flaks.
23 Diverse Klipp deg billig
Det er store prisforskjeller på frisør. Prøv en billigere frisør eller lærling, kanskje du blir like fornøyd? Eller enda bedre, kjenner du noen som kanskje kan klippe deg? Evt maskin hjemme?
24 Diverse Finn billigere Tannlege
Det er store prisforskjeller på tannlegetjenester. Finn billigste tannlege for deg på Hvakostertannlegen.no og spar penger på dine tannlegeutgifter. Har du en mer omfattende tannlegebehandling kan du også vurdere behandling i utlandet.
25 Diverse Biblioteket
Klassikeren. Her er jo alltid gratis! Lån bøker, filmer, musikk og mye mer helt gratis! Det blir ikke billigere enn det. Bare husk å levere tilbake så du ikke må betale purring.
26 Diverse Svare på spørreundersøkelser
Ikke den mest innbringende aktiviteten, men kanskje du kan tjene noen kroner på dødtiden du ellers bruker til nada? Prøv enten Yougov eller Meningstorget. Prøv også GfK fra sparetips 71.
27 Diverse Kjøp apotekvarer på nett
I det siste har vi begynt å handle apotekvarer på nett (Komplettapotek.no). Dette er betraktelig billigere enn i butikken. Hold øyne åpen for flittige tilbud.
28 Diverse Få billigere blekk
Blekk til printeren er dyrt. Veldig dyrt. Men hvis du velger en uoffisiell leverandør så får du akkurat samme vare til mye lavere pris. Se Inkmann eller Inkclub for billig blekk.
29 Diverse Delta i konkurranser
Jeg skjønner at lottoen var spennende, og at det var kjipt å kutte den, men delta heller i konkurranser på nett. De er som regel gratis og du har mye større sjanse for å vinne. Selv har jeg vunnet både reiser, penger og mye mer.
30 Diverse Bruk studentrabatt
Såfrem du er student selvsagt. Her er det mye å spare på å sjekke om de har studentrabatt.
31 Diverse Bruk Kickback.no og rabattkoder
Skal du handle i nettbutikk? Stopp opp i kassen og ta et raskt søk på Kickback.no eller søk på “Rabattkoder + nettbutikken” i Google. Jeg har mange ganger oppdaget at det ligger kickback eller rabattkupong på nett som gir meg rabatt på 5-25 % i kassen. Lett!
32 Bank og finans Ring og prut på boliglånet
Sjekk konkurrerende banker og ta en telefon til banken for å sjekke om du kan få lavere rente hos dem. Dette kan fort bli en lønnsom telefonsamtale.
33 Faste utgifter Avslutt unødvendige abonnementer
Har du samlet opp med dyre abonnementer som bare løper uten at du bruker de? HBO, Netflix, aviser og blader? Avslutt dem tvert! Les heller Dine Penger og Finansavisen på biblioteket!
34 Faste utgifter Kutt i TV-pakken
Hvor mange kanaler trenger du egentlig? Vær ærlig med deg selv? Kutt ned på TV-pakken eller kutt den helt ut, hvis du tør!
35 Faste utgifter Få billigere mobilabonnment
Det er stor konkurranse om mobilkundene. Dette kan du nyte godt av. Sjekk portal Telepriser.no eller noen av landets billigste mobilleverandører. Ofte får du også en telefon fra tidligere leverandør som vil matche din nye pris.
36 Faste utgifter Få billigere internett
Ingen vits å betale mer enn du må for internett. Finn den billigste leverandøren av internett for deg på Bredbånd.no
37 Faste utgifter Kvitt deg med fakturagebyr
Penger kastet ut av vinduet. Hver gang du får en papirfaktura, så gjør det til en vane å opprette efaktura eller avtalegiro for denne.
38 Faste utgifter Få billigere forsikringer
Det kan være mye å spare ved å sjekke etter billigere forsikringer med samme vilkår. Finn billigste forsikring for deg på Finansportalen. Les også: Sparte 17 000 kr på forsikringsbytte
39 Reise Bestille reiser på gunstig tidspunkt – Flybilletter varierer mye i pris, både i tiden før avreise og innad i ukedager. Følg med prisene og bestill når flyselskapene har “salg”. Ellers er det også i snitt billigst å bestille i helgene og senest 8 uker før avreise. Les mer: Slik finner du de billigste flybilletene
40 Reise Finn billig sted å bo – Sjekk gjennom uavhengige prissammenligningstjenester som Momondo og Booking.com for å finne beste og billigste overnattingsmuligheter der du skal. Noen tjenester tilbyr også bonus ved bestilling gjennom dem. Hotels.com ha f. eks hver 10ende natt gratis.

Eller se etter alternativer til hotell som hosteller eller privat leie via Airbnb. Hvis du ikke har brukt Airbnb før så kan du få 350 kr gratis til ditt første opphold ved å bruke denne lenken til å registrere deg.

41 Ting og tang Trenger du det egentlig?
Husk at du sparer 100% ved å la være å kjøpe det du egentlig ikke trenger å kjøpe. Det slår ethvert annet tilbud på samme vare
42 Ting og tang Selg det du ikke har brukt for
Har du mye ting som ligger rundt som du aldri bruker lenger? Selg det og kjøp heller noe som øker i verdi, som indeksfond.
43 Ting og tang Fornuftige kleskjøp
Kjøp klær som holder og kjøp bare det du faktisk trenger når du trenger det. Det er ingen vits å kjøpe dyre klær du egentlig ikke har brukt for. Penger ut av vinduet!
44 Ting og tang Ønsk deg ting du faktisk trenger
Noter ned når du kommer på ting du trenger i huset. Dette er gode ønsker til jul og bursdag. Da får du mindre pøh du egentlig ikke trengte eller ønsket deg.
45 Ting og tang Kredittkort med fordeler
Bruk de gode rabattordningene på kredittkortene. Her kan det være mye å spare hvis du finner rabatter på det du uansett må ha og planlegger å kjøpe.
46 Ting og tang Bruke kredittkort med 1% bonus
Det er ikke de store kronene, men det koster ingenting å få 1% bonus på alt du kjøper. Se hvofor jeg ble en kredittkortninja.
47 Ting og tang Handle ting utenfor sesong
Det er mye penger å spare på å handle utenfor sesong. Her har Dine Penger en fin tilbudskalender på når på året ulike varegrupper er billigst. Har du VISA Ikano, har du også en rabattkalender du kan planlegge etter.
48 Ting og tang Fikse ting selv
Kan det fikses? Når noe blir ødelagt er det lett for å tenke at en må kaste og kjøpe nytt. Men har du prøvd å fikse det først? Selv har jeg spart mye på å fikse både jakker og sko selv.
49 Ting og tang Alltid sjekke brukt først
Er det noe du trenger? Er det mulig å kjøpe det brukt? Å ha som vane å sjekke ut bruktmarkedet først kan spare deg for mye penger.
50 Ting og tang Sjekk alltid prisen før du kjøper
Sjekk Prisjakt.no eller lignende tjenester før du kjøper. Ofte kan du finne varen billigere andre steder (Da kan du også gjerne få ned prisen i butikken du står i)
51 Ting og tang Betal deg selv først
Spar før du bruker. Sett av penger til sparekonto på lønningsdagen, aller helst med autotrekk. Da slipper du å være avhengig av at det kanskje står noe igjen på slutten av måneden.
52 Ting og tang Slutt på reklame i posten
Ingen vits å få postkassen full av reklame for duppedingser du ikke visste at du hadde lyst på. Led dem ikke inn i fristelse
53 Ting og tang Ikke oppsøk butikker
Hva er poenget egentlig? Bare se, ikke kjøpe? Det er ingen vits å oppsøke potensielle kjøp du egentlig ikke har brukt for. Vet du ikke at det finnes, så har du heller ikke behov for det.
54 Ting og tang Prut på butikken
Det skader aldri å spørre, i verste fall får du nei. I beste fall får du et mye bedre tilbud på det du uansett skulle kjøpe. Spør og prut på butikken, dont be shy!
55 Ting og tang Lag liste over alle rabatter
Sjansen er stor for at du har rabatter gjennom f. eks fagforeninger, klubber, boligforeninger eller kredittkort med fordeler. Lag en liste over alle rabatter du får. Når du skal kjøpe noe, så ta en rask kikk på oversikten for å se om du kan få rabatt på det.
56 Mat Dumpsterdiving
Ok, denne er for meget spesielt interesserte, men det er ingen tvil om at det er mye penger å spare om du er en av dem. Enkelte rapporterer om at de knapt trenger å kjøpe noe mat. Les mer her.
57 Mat Matpakke på jobben
Klassikeren av et sparetips. Hvis du har dyr kantine eller må kjøpe lunsj ute, så bytt denne ut med matpakken sporenstraks!
58 Mat Planlegge middager etter tilbud
Det er alltid mang potensielle middager på tilbud hos de ulike butikkene. Her er det mye å spare på å planlegge middager etter disse tilbudene. Se tilbudsavisene på appen Mattilbud hver mandag og planlegg deretter. Se hvordan vi kuttet matvareforbruket drastisk.
59 Mat Se alltid i 50% kassen
Stadig flere butikker har en kasse med mat som er i ferd med å gå ut. La dette bli middagen din denne dagen istedet, så får du fort 40-50% rabatt på middagen!
60 Mat Kutt ut snop, chips og cola
Det dyrt å være usunn. Kutt ut alt tullet kroppen din egentlig ikke vil ha uansett. Det er ingen vits å bruke masse penger på å fordervere kroppen.
61 Mat Ikke kast mat
Nordmenn kaster uhorvelig mye mat, faktisk hver åttende handlepose vi handler inn blir kastet. Dette er å kaste penger rett i søppelet. Planlegg bedre, bruk rester og spis opp maten du har.
62 Mat Spise mindre ute
Det er hinsides dyrt å spise ute. Gjør det ved spesielle anledninger for ekstra kos, ikke for hverdagen eller av latskap. Mat lages i hovedsak hjemme.
63 Mat Bak brødet selv
Spiser du mye brød? Da kan du spare mye penger på å lage brødet selv. Enkelt er det også!
64 Mat Butikkens egne merker
Å være merkebevisst i matbutikken har lite for seg, ihvertfall for de helt enkle matvarene. Andre mindre velkjente merker er ofte like god til halve prisen.
65 Mat Drikk vann istedet for brus
Vann fra springen er godt, sunt og gratis. Det er luksus å ha dette rennende rett inn i huset. Nyt det og dropp colaen!
66 Mat Matsmart
Her kan du gjøre mange gode kupp på matvarer som er i ferd med å gå ut av sortimentet eller som nærmer seg best-før datoen. Opptil 80-90 % på enkelte matvarer har jeg sett!
67 Mat Reduser alkoholinntak
Det er veldig dyrt å beruse seg på alkohol. Å bare kutte noen få enheter sparer både lommeboken og dagen derpå for unødig smerte.
68 Mat Lag store porsjoner
Når du lager middag, lag gjerne ekstra som du kan bruke til rester eller en hel ny middag dagen etter. Det koster mindre å lage større porsjon enn å lage en helt ny midag dagen etter.
69 Mat Kaffe
Hvor drikker du kaffen din? Hvis du drikker kaffe ute 2-3 ganger i uken kan du spare rundt 4000 kr i året på å kutte denne. Men du kan også spare mye på å bytte kaffe hjemme. Kaffekapsler er dyrt. Kjøp filterkaffe, og vær obs, disse er ofte på tilbud til 30-40 % (Kjøp inn ekstra når det er tilbud).
70 Mat Kjøp stort når det er billig
Husholdningsartikler, hygieneprodukter og lignende er ofte på tilbud til 20-40 %. Disse holder lenge. Kjøp derfor større mengder når det er tilbud, så betaler du fast pris 20-40 % under vanlig pris.
71 Mat Tjen penger på å handle mat
I tilegg til den obligatoriske Æ, Trumf og COOP bonusen bør du vurdere å være med i Gfk Consumerscan. Du scanner varene du kjøper og tjener universalgavekort (Ca. 80 kr i mnd). Tar ca 2 minutter etter en handletur.
72 Mat Brygg din egen øl
Hvis du drikker mye butikkøl, kan du spare penger på å ta opp ølbrygging som hobby. Med selvbrygg kan du etterhvert få øl til bare noen små mynter per stk. Se mer på Ølbrygging.no
73 Mat Æ, Trumf og Coop
Disse bare har du. Koster deg ingenting og u får både penger og tilbudskuponger igjen for det. Æ bør du prøve å bruke til de 10 mest handlere varene i hverdagen som gjerne ikke kommer på tilbud(Tips: Har du flere i husholdningen, kan du få flere lister med 10% avslag). Se mer i hvordan jeg kuttet matbudsjettet.
74 Diverse Lei ut et rom eller bolig via Airbnb
Har du et gjesterom som står ledig i tide og utide? Eller kanskje en hel leilighet som står ledig iblant? Lei den ut med kortidsleie via Airbnb. Her er kan det være mye penger å tjene på noe som uansett bare står tomt.
75 Mat Bruk gjenbrukspose på butikken
Ingen vits å presse mer poser under vasken. Bruk gjenbrukspose. Spar miljøet og spar noen kroner hver gang du handler.
76 Mat Se på kiloprisen
Ikke la deg lure. Det er kiloprisen på varen som er den egentlige prisen. Noen varer kan virke billigere enn det egentlig er. Sjekk alltid kiloprisen opp mot konkurrende varer. Ofte er også større pakning faktisk dyrere per kilo også.
77 Reise Bo gratis på ferie
Hvis du er sosial av deg kan du spare mye på å benytte deg av Couchsurfing eller bo hos venner og bekjente. Tilby deg å gjøre litt tjenester mens du er der (Kjøpe og lage middag, vaske etc). Sparer deg fort for dyre hotellnetter og kan bli veldig hyggelig med sosialt selskap fra lokalkjente.
78 Reise Spar penger på flyplassen
Ta med en tom flaske i håndbagasjen og fyll den på vanndispenser på flyplassen. Ta også med en god matpakke. Straks du er innafor sikkerhetssjekken, så er prisene blodig høye.
79 Reise Finn billigste leiebil
Det finnes et av hav av tilbydere av leiebiler. Finn den billigste ved å sjekke ut prissammenligningstjenester som Skyscanner , Leiebilguiden eller Bookingmonkey.
80 Reise Lag mat selv på reise
Det er lett å falle i fellen med å spise alle måltider ute når du er på reise. Sørg for at du har enkle kjøkkenfasiliteter tilgjengelig. Du kan spare mye penger på å lage noen av måltidene hjemme uten at det går utover reisekosen.
81 Reise Finn billigste flyreiser
Sjekk alltid alle flyalternativene du har når du skal bestille. Besøk prissammenligningstjenester som Skyscanner og Finn.no for å finn de billigste billetene. Prøv deg også fram med flere datoer hvis du er fleksibel. Det kan fort være mye billigere dagen før eller etter du egentlig hadde tenkt å reise.
82 Reise Betal i lokal valuta
Når du er ute å reiser får du ofte valget mellom å betale i lokal valuta eller i NOK. Velg alltid lokal valuta, da dette er billigst. Bruk også alltid et kredittkort som har en god reiseforsikring.
83 Skatt IPS
Spar 9600 kr på skatten neste år ved å sette inn maksbeløpet på IPS kontoen. Merk at du må skatte igjen ved uttak, men dette er i praksis rentefritt lån fra staten som du kan få avkastning på.
84 Skatt BSU
5000 kr spart på skatten. En flott pengegave fra staten du ikke bør takke nei til. I tilegg får du den beste innskuddsrenten på markedet. Sett inn rett over nyttår hvis du kan, så får du maks ut av den gode renten.
85 Skatt Skatt
Det kan være mye penger å spare på å gå nøye gjennom skattemeldingen og få med deg alle fradragene du har rett på. Les Dine Penger rundt skattetider, så får du med deg det årlige skattenummeret deres med en flott og potensiell lønnsom gjennomgang av skattemeldingen.
86 Ting og tang Kjøp brukte møbler
Møbler holder LENGE! Men med en oppussingsmani som herjer Norge finner du mange flotte nærmest nye og ubrukte møbler til veldig lave priser på Finn. Sjekk brukt først. Både lommebok og miljøet vil takke deg!
87 Ting og tang Lei ut tingene du har liggende
Har du hageredskaper, verktøy, sportsutstyr liggende? Sett de i arbeid. Lei de ut til noen trengende naboer via Leieting.no
88 Ting og tang Kan det lønne seg å leie ting framfor å eie
Og i likhet med over. Trenger du noe verktøy eller annet i kortere perioder? Da kan du spare penger på å leie det istedet.
89 Ting og tang Billigere å reparere
Har noe gått i stykker og du ikke klarer å fikse det selv? Ikke hopp på nytt kjøp med en gang. Sjekk om du har garanti, og hvis ikke sjekk om det fortsatt kan lønne seg å betale for å reparere framfor å kjøpe helt nytt.
90 Transport Finn billigste transportalternativ
Må du egentlig ha bil? Bil er rett og slett et pengesluk uten like. Hvis du har mulighet bør du vurdere om prisen for bil virkelig er verdt det for deg i din situasjon. Her er det mye å spare om du har mulighet til å droppe bil og heller ta kollektivt eller sykle. Les mer om å bli millionær ved å utsette bilkjøpet.
91 Transport Bilkollektiv eller Nabobil.no
Hvis du ikke trenger bil til hverdags, men bare i enkelte tilfeller kan du spare mye på å heller bli med i et bilkollektiv eller leie bil via nabobil de få gangene du trenger den. Se kalkulator for bilkollektiv hos smartepenger.noPS: Registrerer du deg på Nabobil.no via denne lenken så får du 200 kr til din første bilreservasjon.
92 Transport Lei ut bilen
Står bilen din mye i ro? Du kan tjene penger på den når du ikke bruker den selv. Lei ut bilen din via Nabobil.no så tjener du fort inn noen av de mange kostnadene på bilen. Se skatteetatens sider for privat utleie av bil
93 Transport Kan du ha hjemmekontor?
Stadig flere arbeidsplasser tillater hjemmekontor noen dager. Hvis du kan ha hjemmekontor kan du spare både tid og penger på å slippe å transportere deg til jobb hver dag.
94 Transport Vask bilen selv!
Ikke være en lathans, vask bilen selv. Det koster lite, du får en treningsøkt og du slipper å kjøre til et bilvaskeri, vente på at den skal bli ferdig og betale i dyre dommer for dette.
95 Transport Redusere drivstofforbruket
Kjører du unødvendig mye? Stadig små turer ned til butikken. Bilen sluker bensin. Ta heller beina fatt, få deg en tur og spar drivstoff
96 Transport Fyll på riktig tidspunkt
Bensinprisen varierer syklisk utover uken og prisforskjellen er ofte 2-3 kroner literen innad i uken. Det er billigst mandag og torsdag morgen, og dyrest etter kl 12 samme dag.
97 Transport Bonus på bensin
Bruk kredittkort med fordeler for å få bonus på bensinkjøpet. Det er ikke mye å spare her, men det koster heller ingenting å ha det.
98 Transport Ta sykkelen fatt
Ref tips om å finne billigste transportalternativ. Du kan spare mye på å droppe bilen og heller investere i en sykkel eller el-sykkel. Gratis trening på kjøpet!
99 Transport Ta godt vare på bilen
Bilen faller mye i verdi med årene. Men du kan begrense dette ved å ta godt vare på bilen. Det kan være mye penger spare på godt vedlikehold av bilen. (Dette gjelder selvsagt andre eiendeler også)
100 Transport Samkjøring til jobb
Bor du i nærheten av noen som skal samme vei? Hva med å samkjøre til jobb og dele på kostnadene? Ingen grunn til å betale dobbelt drivstoff og bompenger. Kanskje du også får nyte godt av et samkjøringsfelt?

Kom enkelt i gang med aksjetrading med disse bøkene:

Aksjer_og_aksjehandel_large Aksjekjøp og day oms 2016-blå.indd trading123 tradeyourway

Skjermbilde 2017-09-19 kl. 20.31.43*Affiliatelenker via Tanum.no

2 Comments

  1. Flott bloggpost, men jeg var på leiting etter RSI. Kan du noe om det? Hvordan regne ut RSI. Kan du lage en post på det? RSI for dummies:)

    Liker Thumb up 0

Comments are closed.

Bloggurat Check Google Page Rank Finance bloggar Blogglisten Blopp.no Blogglistenhits

Aksjebloggen er drevet av: Henrik André Larsen Org. nr: 996 055 809