9 Comments

Ta deg sammen mann og følg strategien din for pokker!

Dette er et innlegg skrevet til meg selv, etter den siste tid med overivrighet i aksjemarkedet – “Ta deg sammen mann og følg strategien din for pokker”

Okei, nå er jeg kanskje litt streng med deg her, du har tross alt fått en veldig god avkastning de siste månedene, med 30 % avkastning siste 3 mnd og 3-4 % avkastning hittil i år. Så et lite klapp på skulderen skal du ha. Du fulgte strategien din til punkt og prikke og alt gikk bra, men så ble du overivrig og utålmodig. Du tok snarveier og du brøt din egen aksjestrategi. Du ble overivrig og begynte å henge deg opp i støyen i aksjemarkedet. Kom deg inn i skammekroken og du får ikke komme tilbake før du har lært av dine feil!

Les også: Bli en bedre aksjetrader – Gjør erfaring om til kunnskap

Følg strategien din for pokker!

Du har som sagt vært relativt flink med å følge strategien din i det siste og det med et godt resultat, men du bryter likevel noen regler som har fratatt deg en potensiell mye større gevinst.

Jeg ser deg selge aksjer du egentlig ikke har hold i strategien din for å selge. Du kjøper basert på en fornuftig mellomlang strategi, og selger plutselig uten god begrunnelse! (Frykt?) Dette har i flere tilfeller i det siste kostet deg en stor potensiell avkastning.

Eksempler? Her er noen, men det er mange flere…

 • GIG Long – Du solgte rundt 2,05 kroner, selvom den her ifølge strategien din her gav et nytt sterkt kjøpssignal. Kort tid etter steg den til 2,60 kroner. Frykten for å miste gevinsten?
 • SAS Long – Du solgte på 24,60 etter en god gevinst, men igjen hadde den nettopp gitt et sterkt kjøpssignal. Kort tid etter steg den til 32 kr. Var det igjen denne frykten?
 • TGS Short – Hva tenkte du her da Henrik? Short fra ca 140 til ca 140, i noen dager. Ble du usikker på din egen strategi? Falt til 110 kroner kort tid senere
 • OBX Short – Her fikk du jammen deg en pen liten gevinst, og du ville vel beholde denne? Var det derfor du solgte uten annen grunn dagen før OBX falt over 4%?

Før hadde du utfordringer med å selge på stop-loss, det fikser du fint nå, men derimot ser det nå ut til at du lider av en eller annen merkelig form for frykt for større gevinst. Ihvertfall kan det se sånn ut på hvordan du har gjennomført disse salgene dine i det siste. Det er helt i orden å sikre gevinst, helt i orden så lenge du følger strategien din… for pokker…

9 Comments

 1. K2 Trading: Jo takk du.. Av og til må jeg ta en liten alvorsprat med meg selv 😉

  Vidde: Helt riktig! Det er vel egentlig nettopp det som har skjedd her tror jeg. Endret strategi mitt i kampens hete og midt i den daglige støyen. Fikk tunnelsyn. Kjøpte basert på en mellomlang strategi, solgte basert på en veldig veldig kort(tenkt) “strategi”.

 2. Hei!

  har du noen gode tips til hvordan man komponerer en strategi, og hvordan evt. man kan bruke programmer til å teste den?

 3. Hei Kallen,

  Det kommer litt an på hva du legger i å komponere en strategi. For min del har det vært et arbeid over tid, i noe så enkelt som word hvor jeg skriver ned håndfaste regler for meg selv på hva og hvordan jeg kan trade. Denne formes etter meg selv og min trading-personlighet etterhvert som jeg lærer mer om hva som fungerer best for meg selv.

  Hvis du mener mer konkret hvordan bygge opp en aksjestrategi, hva som bør være med osv, så finnes det mange bøker som tar for seg dette (Se f. eks noen her: https://aksjebloggen.com/boker-om-aksjer-og-okonomi/) Ellers anbefales boken “Trade your way to financial freedom”, den brukte jeg flittig i begynnelsen for å bygge opp en god stratgi, særlig med hensyn til risiko-håndtering.

  Ellers er et veldig godt råd å høre på tidligere tradere og hvordan de har lykkes. I denne podcasten kommer også mange med gode råd om verktøy de selv bruker for å overvåke og teste strategiene sine. https://aksjebloggen.com/hor-og-laer-av-noen-av-de-beste-aksjetraderne-i-verden/

 4. Hehe, kjenner problemet selv. Lett å la seg friste, eller bli overmodig, eller i motsatt ende; nervøs og overforsiktig.

 5. Skal jeg være helt ærlig så tenker jeg: kjøp kjøp kjøp nå. Altså fond.

  Det er ikke så lett å stå i mot seg selv. Jeg har en plan som ble fulgt i halve 2014 og hele 2015. Det er ingen grunn til å endre på den. Den ser ut til å fungere ganske bra ut fra mitt utgangspunkt. Jeg har endret på mine planer før og det gikk ikke så bra.

  Dog kan jeg forstå at enkelte mennesker blir stresset av å se et betydelig (urealisert) verditap av sine sparepenger.

 6. Jeg kjøper fond jeg også hele veien ned, opp, bort og frem 🙂

  Men når det kommer til den mer kortsiktige aksjetradingen må jeg si at jeg finner få kjøpskandidater nå, men desto mer cash sitter da klar til de gode mulighetene som dukker opp i slike korreksjoner 🙂

 7. Sier som Vidde: “Stick to the system”. De gangene jeg har gått på en smell, så er det som regel fordi jeg ikke har holdt meg til slagplanen. Stå på!

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *