Testet ut aksjesparing i spareappen Kron – Derfor kan denne anbefales!

I nesten ett år har jeg testet ut aksjesparing i spareappen Kron og jeg kommer til å fortsette. Av alle spareappene virker Kron mest opptatt av å skape avkastning gjennom gode, trygge og billige investeringer.

De siste årene har det kommet mange spennende (og mange kjedelige) apper for sparing og investering. Appen som appelerte mest til meg var definitvt Kron. Så jeg bestemte meg for å teste den ut og starte en spareplan.

Mange av de nye spareappene virket å være mest opptatt av at du skal sette opp “sparemål” enn hvilken avkastning du faktisk får. Noen plasserer pengene dine på en sparekonto med negativ realrente (Rente under inflasjon) eller anbefaler deg dyre aktive aksjefond. Kron derimot virket å være mer genuint opptatt av å skape en god avkastning gjennom trygge gode investeringer og det til en billig penge. Faktisk koster deres billigste tema “indeks” kun 0,27-0,29 % – Mindre enn det du hadde måttet betale om du skulle kjøpt de samme fondene selv.

Så jeg bestemte meg for å sette opp en spareplan, en prosess som var både enkel, elegant og morsom. Du går gjennom et spørreskjema som skal kartlegge din tidshorisont, risikovillighet og evt ønsket investeringsfokus:

  1. Hvilken erfaring har du? – Har du investert før eller er du helt ny med aksjeinvestering? Har du kanskje en utdannelse innen finans?
  2. Hva er målet med aksjesparingen? – Sparer du til pensjon, til en ekstra buffer eller for å bygge en langsiktig formue? Denne sier noe om tidshorisonten din.
  3. Hvilken risikovillighet har du? – Hva tenker du når du ser store røde overskrifter om børskrakk, beholder du roen eller får du full panikk?
  4. Ønsker du et spesielt investeringsfokus? – Her kan du velge alt fra indeks, teknologi, miljøbevissthet, “som oljefondet” til eiendom. Selv valgte jeg teknologi.
  5. Sett opp spareplan – Hvor mye ønsker du å spare i spareplanen? Her får du opp “forventet” gjennomsnittlig utvikling av spareplanen du har valgt.

Du kan leke deg rundt med spareplanen og spørreskjemaet så mye du vil. Det er først når du fullfører og bekrefter med Bank ID at den trer i kraft og du er i gang med spareplanen din hos Kron.

Sjekk ut Kron og start din egen spareplan

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme. 

Kron teknologi

Jeg valgte et større investeringsfokus på Teknologi. Du kan velge mellom mange ulike temaer, eller ingen spesielle. 

Hvorfor jeg valgte å starte spareplan hos Kron

Hovedgrunnen til at jeg startet en spareplan hos Kron foruten ren nysgjerrighet, var rett og slett å ha en passiv investeringsportefølje som er ute av syne og sinn, men som likevel ble tatt godt vare på. 

Jeg ønsket å gi meg selv et lønnstrekk som på lønningsdagen gikk rett inn i gode billige investeringer uten at jeg trengte å gjøre noe mer. Dermed kunne jeg hos min vanlige nettmegler fokusere på min andre portefølje som krever en mer aktiv oppfølging.

Hos Kron ble pengene mine plassert i fond jeg selv ville kjøpt om jeg skulle plassert pengene selv. I tillegg følger de jevnlig opp ved store nyheter og hendelser som direkte påvirker mine investeringer (og med info om hvor store andel av porteføljen min som er ligger i de aktive selskapene, regionene etc).

Spareplanen min hos Kron har fått leve i 9 måneder. Akkurat nå er den satt på hold (pga litt omplassering til boligkjøp), men jeg kommer til å fortsette å spare i Kron i framtiden. 

Kan jeg anbefale Kron til andre?

Personlig trodde jeg ikke at jeg kom til å bruke noen av disse spareappene og jeg hadde ihvertfall ikke trodd at jeg kom til å anbefale noen av dem her på Aksjebloggen – men det gjør jeg altså nå. Kron har herved en anbefaling fra meg. 

Les også: Hvordan spare i aksjefond med spareappen Kron

Detet betyr ikke at du skal kaste pengene dine inn i Kron – Slett ikke! Det betyr bare at jeg anbefaler å sjekke ut om Kron kan være et godt alternativ om du skal begynne (eller fortsette) å spare jevnlig i aksjemarkedet. Sjekk alltid ut andre alternativer og finn ut hva som passer best for deg og din økonomi.

Hvis du ønsker å sjekke ut andre spareapper er det selvsagt også helt opp til deg, bare vær obs på hvordan pengene dine blir plassert. Ikke se deg blind på at du kan sette opp et bilde av “målet ditt” for så å få pengene plassert på en konto med 1% rente. Da kan du heller henge et bilde av “sparemålet” ditt på veggen og investere pengene til en høyere forventet avkastning hos Kron.

Start din spareplan hos Kron

*Dette er en affiliatelenke. Aksjebloggen får en liten slant om du velger å ta i bruk Kron via denne lenken. Du taper ingenting på dette, slanten blir tatt fra Kron.no sin lomme. 

Så enkelt er det å spare i aksjefond med Kron

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *