“The Stockmarket” – Verdens største berg og dalbane

Illustrasjon: © Trosamange | Dreamstime.com

Du sitter på en berg og dalbane med bind for øynene og aner ikke hva du har i vente. I samme vogn sitter alle vi andre, også med bind for øynene. Ingen vet hva vi har i vente. Du kjenner hvordan det kribler i mageregionen idet vognen settes i bevegelse langs skinne og hvordan spenningen bygger seg opp idet vognen trekkes oppover den første store bakken. Velkommen ombord i “The Stockmarket”.

Les også: Vær din egen saueflokk i aksjemarkedet

Vognen trekkes videre oppover og oppover. Med bind for øynene aner du ikke hvor toppen er eller hvor langt opp det er. Det er det ingen som vet. Likevel sitter to personer ved siden av deg å diskuterer høylytt. Han ene skriker ut om det store stupet som han mener ligger rett forut, før han hopper av vognen. Han andre er mer rolig og mener at vognen kommer til å fortsette oppover i lang tid fremover. De har begge sittet på denne banen i lang tid. Skal du høre på noen av dem? Vet de mer enn deg om hva som ligger forut? Bør du hoppe av du også?

Plutselig stuper du inn i et fritt fall og kjenner hvordan frykten presser frem et skarpt hyl med all luften fra lungene dine. Det går fort nedover, men som med alle andre berg og dalbaner, så vet du at det må være en bunn, du vet bare ikke hvor eller når. Hvem skal du høre på nå da? Han som hoppet av og som nå står på sidelinjen og skriker ut om at vognen skal fortsette nedover i lang tid fremover? Eller han andre som fortsatt sitter rolig og hevder at det vil fortsette oppover etter denne bakken. Bør du hoppe av?

Skulle det være slik at det var noen som visste hvor aksjemarkedet skulle, ja da hadde spørsmålet blitt hvordan DU skulle kunne vite hvem av dem det var?

Du kjenner plutselig hvordan bunnen griper og vognen regelrett kastes oppover en bakke igjen. Du er lettet, bokstavlig talt for du kjenner den herlige følelsen av vektløshet. Du smiler bredt og hører ikke lenger han mannen som hoppet av, men som fortsatt står å skriker om den bunnløse berg og dalbanen. Men så, du blir kastet ut i et nytt stup…. Jada, her kunne jeg nok ha fortsatt denne skildringen i evigheter uten problemer, men jeg regner med du har tatt poenget. Aksjemarkedet er og forblir en eneste stor berg og dalbane, en bane hvor du aldri vet hva som venter deg og ingen andre heller kan fortelle deg hva du har i vente. En berg og dalbane hvor alle sitter med bind foran øynene. Det vil være mange som vil prøve å overbevise deg om hvordan banen foran deg ser ut, men sannheten er at ingen vet. De har alle bind for øynene.

Les også: Du blir ikke rik av aksjetips

Siden ingen vet hvor det bærer hen, så er det heller ingen vits å høre på de mange (som oftest motstridende) spådommene som florer rundtomkring. OG skulle det være slik at det var noen som visste hvor aksjemarkedet skulle, ja da hadde spørsmålet blitt hvordan DU skulle kunne vite hvem av dem det var?

Aksjemarkedet er og forblir en eneste stor berg og dalbane, en bane hvor du aldri vet hva som venter deg og ingen andre heller kan fortelle deg hva du har i vente. En berg og dalbane hvor alle sitter med bind foran øynene. Det vil være mange som vil prøve å overbevise deg om hvordan banen foran deg ser ut, men sannheten er at ingen vet. De har alle bind for øynene.

(Dette innlegget har tidligere vært publisert på Nordnetbloggen)

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *