Hvordan tjene mer penger på mindre tid?

Hvordan tjene mer penger på mindre tid? Slik jeg ser det har jeg tre muligheter for å øke inntekt per tid: Tjene mer per time, jobbe flere timer, la pengene jobbe for deg eller skape passive inntekter.

Illustrasjon: © Dmytro Kozlov | Dreamstime.com

Les også: Hvordan nå et ambisiøst sparemål 

Å ha et økonomisk mål kan til tider tære på tålmodigheten. Du har et tall foran deg og er ivrig på å klatre opp på grafen, men så må du vente på neste lønningsdag for å ta et steg til. 

I mellomtiden venter du og står helt i ro på veien mot målet. Spørsmålet er da; hvordan kan du klatre raskere opp på grafen? Hva kan DU gjøre for å tjene mer på mindre tid?

Det første du må innse er at: Tid ikke er penger – Ihvertfall ikke som én-til-én relasjon. Selv ikke i en vanlig jobb hvor du får betalt per time er tid helt lik penger. Det kan se sånn ut på lønningsslippen, men sannheten er at du selger deg, din kunnskap, erfaring, energi og handling over tid. 

4 måter å tjene mer på mindre tid

Dessverre er det ikke mulig å ta grep for å øke tiden din. Vi har alle fått utdelt den samme tiden, 24 timer i døgnet. Istedet bør du fokusere på hvordan du best mulig kan bruke tiden din for å tjene mer på mindre tid. Under har du tre hovedpoenger jeg selv bruker for å tjene mer på mindre tid:

1. Bruk mer tid på å jobbe

Jobb mer, tjen mer! Dette er ofte den umiddelbare løsningen når en raskt ønsker å øke inntekten. Her har du kanskje muligheten til å tjene mer på mindre tid ved å jobbe overtid (med overtidsbetaling), i tillegg til å tjene mer vil du også kunne bygge deg opp mer verdifull erfaring som kan øke lønningen din (Se punkt 2)

Men å jobbe flere timer, trenger ikke bare å bety å jobbe mer i den samme jobben du allerede har. Hva om du jobber mer med et eget potensielt inntektsgivende prosjekt? Et prosjekt som kan gi deg høyere inntekt i framtiden? (Se punkt 3)

2. Tjene mer per tid du jobber

Som beskrevet tidligere, det er ikke tiden din du selger på jobben. Du selger din kunnskap og erfaring. Skal du tjene mer på mindre tid i en vanlig jobb, så må du bygge opp verdien din. Blir du verdifull for selskapet du jobber i så gir selskapet verdi tilbake til deg. 

Les også: Hvordan skrive en god CV som skiller deg ut og sikrer jobbintervju

Bygg på kunnskapen og erfaringen din. Finn din nisje på jobben og bli best i dette, lær deg nye ting (På eget initiativ) som kommer godt med i jobben, vær proaktiv og bidra der du kan, jobb litt ekstra når det trengs og få deg stadig mer erfaring. Det er denne kunnskapen og erfaringen som kan gi deg de store økningene i lønnen. Ingen grunn til å sitte passiv å vente og håpe på en høyere lønn, ta kontroll og gjør det du kan!

3. La pengene jobbe for deg over tid

Tjen penger mens du sover. Det kan da ikke være noen bedre måte å tjene mer penger på mindre tid enn dette? 

Les også: Hvordan enkelt spare i aksjefond med spareappen Kron

Skal du tjene mer penger på mindre tid så gjelder det å få universets sterkeste kraft på din side. Dette gjør du ved å investere store deler av inntekten din i aktiva. De fleste investeringer (F. eks indeksfond), krever tilnærmet ingen tid fra deg. Dermed tjener du penger i bakgrunnen, mens du bruker tiden din på andre inntektsbringende aktiviteter. Det er lite mer økonomisk tilfredsstillende enn å tjene to eller flere dagslønner mens du er på jobb. En fra lønningen og en fra investeringen.

4. Skape passive inntektsstrømmer

Gjør jobben én gang, tjen penger på den i all framtid. Ved å investere tiden din på potensielt passive inntektrømmer kan du bruke tiden din på andre inntektsbringende aktiviteter. 

Les også: Dette tjente jeg på blogging siste 3 årene

Dette punktet er en god blanding av flere av de overnevnte punktene. Her handler det om å investere tiden din og jobbe mer en periode, med noe som potensielt kan gi deg passive inntekter i framtiden.

Vær advart, det er ikke enkelt å skape passive inntekter! MEN det kan være veldig givende, særlig om du tar utgangspunkt i noe du uansett er veldig interessert i eller har som hobby. Selv har jeg flere blogger som gir meg noe passive inntekter (Se lenke over). Det er ikke de store beløpene, men det er veldig givende og potensialet for større inntekter i framtiden er der. Det beste er at innholdet som er skapt på bloggene og skrevet én gang generer stadig inntekter uavhengig av om jeg er aktiv eller ikke.

Les også: Hvordan gjøre hobbyen om til levebrød

Å tjene mer penger på mindre tid krever stor innsats fra deg, uansett hvilke av disse punktene du fokuserer på. Men det er vel verdt det om du har et økonomisk mål. Å kunne klatre raskere opp grafen og ikke minst oftere enn lønningsdagen er veldig

 

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *