1 Comment

Tjene penger på å leie ut bilen med Nabobil?

Tjene penger på å leie ut bilen med Nabobil? Hvordan fungerer det og hvor mye er det egentlig å tjene på å leie ut bilen? Er det mulig å faktisk tjene mer enn bilen koster?

Du kan bli millionær ved å utsette bilkjøpet” skrev jeg i min tid. Nå er jeg millionær og har fortsatt ikke bil. Istedet benytter jeg meg av andre alternativer som offentlig transport, bilkollektiv og nabobil. Dette har fungert helt fint til nå, men…

På et eller annet tidspunkt kommer jeg nok til å kjøpe meg en bil. Jeg har vel sagt noe sånt som at når behovet veier større en prisen så skal jeg betale prisen og gå til innkjøp av en bil. Men nå slår det meg at kanskje muligheten til å tjene penger på å leie ut bilen kan redusere nettoprisen av å eie bilen og dermed kanskje framkynde bilkjøpet. Det er det regnestykket jeg skal se litt nærmere på nå.

Når jeg først skal eie en bil, så liker jeg også tanken om at den kan gjøre nytte for seg den tiden den hadde stått ubrukt. Kanskje kan bilen være med å bidra til å forsørge seg selv og spe på bilkostnadene. På samme måte som jeg gjerne leier ut ting jeg ikke alltid bruker på leieting.no* eller ville ha leid ut ledig husrom på Airbnb*. Dette er delingsøkonomien på sitt beste.

Sjekk ut Nabobil.no* og tjen penger på å leie ut bilen

*Dette er en vervelenke hvor du og jeg får kreditt/rabatt

Hvor mye er det mulig å tjene på å leie ut bilen?

På Nabobil sin nettsider kan jeg lese om Andreas som tjente 45 000 kr på å leie ut bilen i 2016 og Marianne som tjente 11 000 kr de første par månedene hun la ut bilen og nå går i pluss hver måned på å ha bilen. Det ser lovende ut og det er mange som har gode erfaringer med å leie ut bilen via Nabobil, men jeg vil selvsagt taste litt på kalkulatoren selv.

Les også: Tjener på å leie ut bilen

I forrige innlegg om bil hvor jeg tok for meg kostnadene ved å eie bilen mot at jeg heller investerte pengene, beregnet jeg bilkostnadene til å være rundt 60 000 kroner i året, eller 5000 kr i mnd (Beregnet for en nyere småbil ala. VW Golf).

Så hvor mye av denne kostnaden kan jeg tjene inn igjen ved å leie ut bilen via Nabobil.no? La oss ta en titt på regnestykket:

  • Dagspris: 500 kr (Beregnet for nyere VW Golf)
  • Admistrasjons, MVA og forsikringsgebyr: 25 %
  • Sitter igjen med 375 kr per utleiedag

Hvor mye jeg tjener på å leie ut bilen avhenger selvsagt av hvor mange dager i måneden jeg får leid ut bilen. La oss se på litt ulike scenarioer og hvor mange dager må jeg leie ut for å gå i balanse med kostnadene?

 Antall utleiedager/mnd  Inntekt per måned
 3  1125 kr
 5  1875 kr
 10  3750 kr
 13  4 875 kr

Det er tydelig at det er mulig å tjene relativt penger på å leie ut bilen og til og med kanskje gå break even med bilkostnadene, men da må bilen leies ut over 1/3 av måneden, noe som kanskje ikke er så realistisk? I tilegg kommer nok sikkert skatt på inntekten som genereres av å leie ut bilen. Poenget er nok ikke at jeg på noen måte må gå break even med bilkostnadene, men at det uansett kan monne og spe på det dyre bilholdet i de periodene hvor bilen uansett ikke brukes.

Har du noen erfaring med å tjene penger på å leie ut bilen? Del gjerne din erfaring i kommentarfeltet under.

Sjekk ut Nabobil.no* og tjen penger på å leie ut bilen

*Dette er en vervelenke hvor du og jeg får kreditt/rabatt

1 Comment

  1. Vil tro at med utleie følger endel ekstra utgifter også. Mer dekk slitasje, hyppigere service og noen skrammer her og der samt at man kommer fortere til “neste feil” som bilen produserer. Ikke tror jeg kunden er mer forsiktig med den enn deg heller. Ville nok helst gjort det med en skikkeøig billig og kjedelig bil med tynne dekk. Også har du det faktum at salgsprisen synker tremendous med km standen. Hadde en ny leasing golf en gang i tiden. Den kostet 6kr pr km alt medregnet. 30000km på 3 2,5år hvor jeg så avskaffet den.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *