220 % avkastning på bare 3 måneder i Nordic Nanovector (NANO)

I fjor var det NEL Hydrogen. I år har ny rakett vært innom aksjeporteføljen. Nordic Nanovector (NANO) har intet mindre enn triplet aksjekursen på de litt over 3 månedene jeg var inne i aksjen.

Les også: 148 % avkastning på 2 måneder i NEL Hydrogen

I begynnelsen av august i år kjøpte jeg 1000 aksjer til 25,20 kroner stykk i Nordic Nanovector (Ikke Prosjekt pengetre, men vanlige portefølje), bare litt over 3 måneder senere har jeg nå solgte disse aksjene til 80,50 kroner per aksje, altså en økning i aksjekursen på utrolige 220 %! Eller i kroner og ører – 25 200 kroner ble til 80 500 kroner og en gevinst på 55 300 kroner!

Aksje Kjøpt Solgt Avkastning % Avkastning kr
Nordic Nanovector 25,20 80,50 220 % 55 300 kr

Kjøpt og solgt i en sterk og bratt trend

Etter en utbunning og kraft oppgang i aksjen i begynnelsen av 2016, satte jeg aksjen på watch-listen for å følge med hvordan den oppførte seg videre.

Etter noen måneder i en kosolideringsfase så den ut til å danne en liten dobbelbunn og mulig etablere nedre trendlinje i en oppadgående trend. Aksjen hadde også en veldig sterk volumbalanse (Høyt volum på oppgangsdager og lavt volum på nedgangsdager). Jeg bestemte jeg meg for å kjøpe aksjen i begynnelsen av august da til 25,20 kroner per aksje.

Les også: Dette hadde mine mest profitbale aksjetrades til felles – Se etter dette når du kjøper aksjer

Etter kjøpet eksploderte kursen og i løpet av i overkant av 3 måneder hadde aksjen steget til over 80 kroner aksjen og brutt øvre trendlinje. Dette i seg selv er strengt tatt ikke et negativt signal, men jeg valgte å likevel å sikre gevinst i denne omgang, mens aksjen enda stod lodrett og hadde godt momentum oppover (Uten annet enn forventninger om nyheter opp mot slipp av 3. kvartall resultater som driver ). Aksjen ble solgt til 80,50 kroner. Altså en gevinst på 220 %.

Den hårfine balansen mellom frykt, tålmodighet, høydeskrekk og grådighet

Når jeg skriver dette innlegget (16.nov) så vet jeg ikke utviklingen videre i NANO. Aksjen kan ha steget mye mer eller den kan ha fallt. Hvis den hadde steget mye mer er det lett å tenke at jeg burde fortsatt sittet i den, og hvis den hadde fallt er det lett å tenke at jeg timet bra. Etterpåklokskap er veldig enkelt.

Sannheten er at det egentlig er helt uvesentlig hvordan det går med aksjen videre etter jeg har solgt. Det eneste som egentlig har noen betydning for meg er hva jeg fikk kjøpt og solgt aksjen for. Og potensielle nye muligheter til å trade den igjen senere.

Å selge en aksje som stiger mye og brått kan være veldig vanskelig. Det er en hårfin balanse mellom frykt (for å miste gevinsten eller gå glipp av større gevinst), tålmodighet (å sitte å se på uten å gjøre noe) og grådighet (Jeg vil ha mer, mer, MER!!).

I mitt tilfelle prøver jeg å oftere å sikre gode trades mens de enda har godt momentum, og særlig da om kursen nærmest står lodrett opp slik den har gjort nå i en vannvittig euforisk stemning (Det florerer med kommentarer om at denne kun kan gå opp, opp, opp alle som tror noe annet er idioter osv), noe som kan være et lite tegn på at vi fort kan se den andre siden av den lodrette veggen og et pust i bakken før en videre oppgang. Eller ikke… kanskje jeg bare er en idiot, men en litt rikere idiot enn for 3 måneder siden i det minste.

At jeg har solgt og sikret gevinst betyr ikke nødvendigvis at jeg er ferdig med aksjen. Det kan godt hende at jeg kommer inn igjen på et senere tidspunkt, men akkurat nå er jeg ute etter en heidundranes tur i NANO og feirer med et glass vin.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *