7 Comments

Vinnerne vs. Taperne uke 10

Den tiende og siste uken i eksperimentet falt vinnerporteføljen nok en gang, og har dermed ikke hatt en eneste uke med oppgang gjennom hele eksperimentet. Den gjorde det likevel bedre enn taperne som hadde en tung siste uke.

Den siste uken av eksperimentet ble preget av et heller dystert aksjemarkedet. Store svingninger i aksjemarkedet gir enda større svingninger for vinner og taperporteføljene. Etter noe innhenting mot slutten av uken endte hovedindeksen ned 1,21 %. Noe som også gjorde hovedindeksen til vinneren denne uken. Vinnerporteføljen og taperporteføljen (med stop-loss) som har vært hovedfokuset i dette eksperimentet falt henholdsvis 3,29 % og 5,87 %. Verst gikk det imidlertid utover taperne uten stop-loss, som falt hele 9,55 %.

I taperporteføljen var det store utslag, og hele tre av fire aksjer falt mer enn 8,5 % denne uken, verst gikk det ut over DiaGenic som falt hele 21,4 %. PSI Group var det eneste positive bidraget med en oppgang på 5,18%. I vinnerporteføljen var det ikke like store utslag. Se resultater for de ulike aksjene i tabellen nederst.

Så da er det avgjort, Taperporteføljen stakk av med seieren i dette eksperimentet, og det med en meravkastning på over 70% i forhold til vinnerporteføljen.

Neste uke vil jeg komme med en nærmere analyse av hele eksperimentet som helhet, presentert med litt grafer og statistikk.

Hvis dette er første gang du leser om dette eksperimentet, så foreslår jeg at du leser “Vinnerne vs. Taperne” for å finne ut hva dette eksperimentet går ut på.

Last ned excelfilen

Nedenfor finner du porteføljen for denne uken og resultatene for de ulike aksjene, og under der igjen finner du neste ukes porteføljer. (Blå er vinnerne og oransje er taperne).

Porteføljene uke 10


7 Comments

 1. Nei, jeg kommer nok ikke til å forsette utover disse 10 ukene. Men spennende er det, så jeg gir det nok ikke helt fra meg enda. Jeg kommer nok til å gjenta dette eksperimentet gjerne da i et litt annet markedsklima, når dette blir vet jeg ikke. I tilegg tenker jeg å gjøre det samme eksperimentet bare på månedsbasis, så følg med videre 😉

 2. Hva med et innlegg hvor du forteller hvor du enkelt hentet ut tallene og litt om hvordan man kan replikere prosessen for de som eventuelt kunne tenke seg det? Tror det hadde blitt et bra innlegg du kunne fått litt oppmerksomhet rundt 🙂

 3. Takk for forslaget Kenneth, men jeg tror jeg ville fått problemer med å fylle ut et helt innlegg om dette. Jeg brukte bare aksjekurslistene på DN sine nettsider: http://www.dn.no/finans/aksjekurser/ hvor jeg sjekket ukentlig avkastning. Deretter gikk jeg inn på hver av aksjene og så hvor mye omsetningen hadde vært siste dagen (fredagen), ettersom et av kriteriene var at omsetningen var rimelig. (Minimum 200 000 kr den dagen). Dette kriteriet var vel det som hindret flest vinnere og tapere å komme inn i porteføljene.

  Men selv om jeg ikke kommer til å lage et eget innlegg om fremgangsmåten så tar jeg det nok med i sammendraget neste uke 🙂

 4. Hallo morsom og bra side du har opprettet.

  Sitter og kikker litt på eksperimentet vinnerne vs taperne og det virker jo som en morsom måte å prøve å skaffe seg meravkastning på.

  Lurer bare litt på nivået som du satte som stopploss. I dine eksempler har du satt dette til 10%.
  Har jeg forstått det riktig som at du da sjekker kursen på slutten av uka og ser om den da har gått på stopploss. Eller følger du med kontinuerlig slik at du kan risikere å selge den ved et tap på 10% midt i uka , når den kanskje spretter opp etterpå, og ender opp med en positiv avkastning på slutten av uka?.

  For litt av problemet når man endrer på stopploss i excel filen din er at hvis man for eksempel setter stopploss nivået til 1% vil stort sett alle tapene gå bort og man sitter bare igjen med vinnerne? (noe som også er logisk når man ser bort fra tapene som er på mer enn 1%)

  Litt av problemet er jo hvor man skal sette stopploss slik at man får med seg vinnerne som vingler litt i løpet av uka..
  Var ikke ment som kritikk altså, bare hadde noen spørsmål:)

 5. Takk for at du tar interesse av dette eksperimentet.

  Ja, du har nok helt rett i dette og dette har jeg også nevnt tidligere som et stort svakhetstegn i dette eksperimentet. Egentlig hadde jeg tenkt å gjøre dette uten stop-loss, men i siste liten tok jeg med to porteføljer med stop-loss også for å se hvordan disse gjorde det i forhold til de andre, men jeg oppdaget raskt at det ville bli noe feil med stop-loss ettersom jeg kun sjekket sluttkursen i uken. Så du har nok helt rett i det du skriver her og det kommer jeg til å ta med i et lite sammendrag som forhåpentligvis kommer om ikke så altfor lenge.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *