3 Comments

Vinnerne vs. Taperne uke 2-3

Taperne ble vinnerne i den siste ukens rally med en pen oppgang på 7,17 % mot hovedindeksens 6,72%. Vinnerne henger fortsatt etter og sank med 2% den siste uken.


Papirtradingeksperimentet har nå vart i tre uker, tre uker som har vært preget av et svært turbulent marked (Se på OSEBX avkastningene i de tre siste ukene i tabllen under). Dette er muligens det som slår uheldig ut på vinnerporteføljen da dette er en strategi som bygger på trend, altså at sterke aksjer vil fortsette å stige. Taperporteføljen derimot ser ut til å vinne i et slikt marked. Dette kan skyldes at frykt i markedet gir overreaksjoner på nedsiden, straks stemningen snur, om det så bare er snakk om et bear market rally, så vil disse raskt bli vinnerne igjen. Men for å bekrefte dette, burde eksperimentet også utføres i et mer stabilt marked med en oppadgående trend. Og kanskje også med en lengre tidshorisont enn ukentlige porteføljer, for å fange opp trender.

I tabellen nedenfor ser du hvordan porteføljene har utviklet seg i løpet av de tre første ukene. Taperporteføljen med stoploss skiller seg klart ut med en negativ avkastning på 3,83 % hittil, mot de andre tre som har negativ avkastning på over 10%. Hovedindeksen er likevel vinneren hittil, med knapp margin.

Last ned Excelfilen hvis du vil ha flere detaljer og ikke minst hvis du ønsker å prøve ut med ulike stop-loss og startbeløp.

Det er enda litt for tidlig å komme med konklusjoner, spesielt siden markedet har vært så turbulent som det har vært. Men det er likevel enkelte punkt en kan merke seg som kanskje ikke er helt uventet:

  • Flere aksjer hopper stadig mellom taper og vinnerlistene, altså er de veldig volatile
  • Aksjene som dominerer både vinner og taperlistene har ofte svært lave kurser (Pennystocks)
  • Aksjene på både vinner og taperlistene har ofte svært lav omsetning

Under finner du porteføljene og resultatet for hver av aksjene de siste ukene i tilegg til neste ukes porteføljer.

Porteføljene uke 2

Porteføljene uke 3

Porteføljene uke 4

3 Comments

  1. Bra blogg, som skal følges.

    men får ikke lastet ned excel filen, hverkern her eller i forrige vinnere vs. tapere, ved å trykke på linken i innlegget . Får opp et promt om passord, ser ut som linken er feil.

  2. Takk for det:)

    Og veldig flott at du sier ifra, hadde ikke oppdaget det selv. Var nok en feil lenke som du sa. Nå skal det være i orden.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *