3 Comments

Vinnerne vs. Taperne uke 4

Taperporteføljen hoppet opp hele 13,30 % forrige uke, mens vinnerporteføljen falt med 8,85 %. Dermed leder nå taperpotreføljen med god margin.

Mens hovedindeksen falt med 0,56 % forrige uke, var det store bevegelser i vinner og taperporteføljene. Taperne har hittil vært best i tre av de fire ukene eksperimentet har pågått og har nå tatt en klar ledelse. Den beste porteføljen, som har vært taperporteføljen med stoploss, har hittil oppnådd en avkastning på hele 8,96 %. På samme tid har hovedindeksen falt med 4,28 % , noe som gir en meravkastning på hele 13,24 %! Til sammenligning har den dårligste porteføljen vært vinnerporteføljen uten stoploss som har falt hele 21,28 % på samme tid! Taperporteføljen har altså gitt en meravkastning på hele 30,24 % i forhold til den dårligste porteføljen (Se tabell nedenfor)

Her ble det mye tall, men for å gjøre det hele veldig enkelt. Hadde du benyttet denne strategien, altså å plukke ut taperne hver uke med en stoploss på 10%, med 100 000 kr, så hadde du hatt 109 000 kr etter disse fire ukene. Til sammenligning hadde du satt igjen med kun 78 000 kr om du hadde benyttet strategien ved å plukke vinnerne, altså en forskjell på hele 31 000 kr, en ikke ubetydelig sum.


Last ned Excelfilen hvis du vil ha flere detaljer og ikke minst hvis du ønsker å prøve ut med ulike stop-loss og startbeløp.

Når taperne leder med en så klar margin, så er det selvsagt fristende å komme med en konklusjon om at det er bedre å plukke ut ukens tapere enn ukens vinnere. Men fire uker er veldig kort tid og det kan ha vært mye tilfeldigheter inne i bildet. Spesielt markedsklimaet vi er inne i gjør det hele svært usikkert. En strategi med å plukke vinnerene passer kanskje best når markedet er i en oppadgående trend. Mens taperne kanskje blir vinnere i det markedet vi er inne i nå på grunn av kortsiktig frykt som får aksjer til å falle for fort og for mye. Det blir spennende å følge med videre.

Nedenfor finner du porteføljen for denne uken og resultatene, og under der igjen finner du neste ukes porteføljer. (Blå er vinnerne og oransje er taperne).

Porteføljene uke 4

Porteføljene uke 5

3 Comments

  1. Takk, synes det er spennende å følge med på dette selv. Det blir nok ikke siste eksperimentet. Kom gjerne med forslag.

    Slik det ser ut hittil denne uken ser det ut til at taperne vil vinner suverent denne uken også. Jeg hadde også en liten knapp på taperne, men hadde ikke trodd at det skulle være så overlegent.

    Hittil denne uken: Taperne opp 7,13 %, Vinnerne ned 2,33 %. Men mye kan skje på kort tid i disse porteføljene.

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *