2 Comments

Vinnerne vs. Taperne uke 9

I nest siste uke av eksperimentet er den totale avkastningen for taperporteføljen opp nesten 50%, mens vinnerporteføljen er ned over 30% siden start. På samme tid er hovedindeksen ned rundt 2%.

Isolert sett er det lite å skrive om den foregående uken. Vinnerporteføljen fortsetter å tape og taperporteføljen fortsetter å vinne, men med betydelig mindre margin enn tidligere uker. (Se tabellen nedenfor for detaljer). Det kan imildertid være interessant å nevne at det kun var en aksje i taperporteføljen som fikk positiv avkastning denne uken, men det var også alt som skulle til for å dra seieren i land for taperne. Panoro Energy (PEN) hoppet opp hele 15% forrige uke. Ellers er det lite interessant å nevne om resultatene til de andre aksjene. (Se porteføljeoversikt lenger nede).

Til den vanlige oppsummeringen i kroner og øre: 100 000 kr hadde blitt til 149 180 kr om du hadde plukket taperne og til 68 287 kr om du hadde valgt å plukke vinnerne, altså en meravkastning på nesten 120 %. Du kan prøve deg frem med ulike startbeløp og stop-loss ved å laste ned excelfilen.

Da gjenstår kun en uke av eksperimentet, uten at det knyttet noe særlig stor spenning til det av den grunn. Taperporteføljen har dominert gjennom hele dette eksperimentet, men det er likevel noe spennende å se om vinnerporteføljen vil gå gjennom hele eksperimentet uten en eneste uke i pluss. Porteføljene for siste uken finner du nederst.

Last ned excelfilen

Nedenfor finner du porteføljen for denne uken og resultatene for de ulike aksjene, og under der igjen finner du neste ukes porteføljer. (Blå er vinnerne og oransje er taperne).

Porteføljene uke 9

Porteføljene uke 10

2 Comments

 1. Syns forskjellen på de to porteføljene begynner å bli så stor at det nesten frister å prøve ut systemet i praksis 🙂 Ville ha kombinert systemet med stop loss og ikke investert alt for mye i starten, men dette er absolutt et interessant eksperiment 🙂

  Tror neppe dette er en evigvarende “edge” som vil funke i alle markedsklima, men slike systemer finnes jo knapt, så ofte gjelder det jo å “smi mens jernet er varmt”.

 2. Ja, du er nok sikkert ikke eneste som har vært fristet 😉 Jeg kjøpte jo selv Panoro Energy for noen uker tilbake samtidig som den havnet i taperporteføljen (Uten at jeg merket det før etterpå), den fikk jeg over 15% avkastning på i løpet av en uke.

  Om ikke nødvendigvis ta i bruk strategien helt så kommer jeg i det minste til å se litt nærmere på aksjene som har falt mest i uken som gikk. Se om det ligger noen potensielle kortsiktige trades der som passer inn i min strategi ellers.

  Nå er jo kurtasje tatt med i dette eksperimentet, men med så store forskjeller som er der, så ville det nok ikke utgjort den store forskjellen.

  Det er dog en annen ting som ikke er tatt med i stop-loss porteføljene. De tar nemlig ikke høyde for at kursen kanskje kan ha vært under stop-loss kursen i løpet av uken før den eventuelt skjøt fart oppover. Dermed ville kanskje noen aksjer ha blitt solgt ut på stop-loss før de skjøt fart. Og som vi jo har sett i disse porteføljene er det ofte 1-2 aksjer som bidrar mest hver uke.

  Men det hadde vært interessant ja. Jeg kommer til å prøve ut noe av det samme bare på månedsbasis senere. Og kanskje også ta det samme eksperimentet igjen i et annet litt mer stabilt markedsklima for å se hvordan det går da i forhold til nå 🙂

Leave a Comment

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *