Anbefalt nettmegler: Nordnet

Helt siden den spede start har Nordnet vært anbefalt nettmegler her på Aksjebloggen og det med gode grunner. Selv har jeg brukt Nordnet i over 10 år og kan trygt anbefale den videre til deg som ønsker å komme i gang med aksjehandel.

Hvilken nettmegler bør jeg velge? Dette er kanskje det vanligste spørsmålet jeg får fra nye lesere som ønsker å komme i gang med aksjehandel. Og i over 10 år har mitt svar til disse vært det samme, nemlig Nordnet!

Det finnes mange grunner til at Nordnet er den anbefalte nettmegleren her på Aksjebloggen, foruten om at jeg bruker dem selv. Nordnet er en plattform som er laget med småaksjonærene i tankene, et sted hvor du kan komme helt uten forkunnskaper, ta kontroll over dine egne penger og utvikle deg selv som aksjeinvestor eller trader. Jeg har altså brukt Nordnet helt siden jeg startet for over 10 år og kan trygt anbefale den videre til deg som ønsker å komme i gang med dine aksjeinvesteringer.

Besøk Nordnet og opprett aksjekonto i dag

MERK: Dette innlegget inneholder affiliatelenker til Nordnet som gir meg en liten provisjon om du oppretter konto. Innholdet og anbefalingen er skrevet av meg. Nordnet har vært anbefalt nettmegler her på Aksjebloggen gjennom de 10 årene jeg selv har brukt dem som min hjemmebase for aksjesparing og -trading.

5 gode grunner til at Nordnet er anbefalt nettmegler på Aksjebloggen

Det er finnes mange gode grunner til at jeg både bruker og anbefaler Nordnet som nettmegler til alle som ønsker å starte med aksjehandel. Under har jeg listet opp de 5 av de viktigste grunnene til at Nordnet er anbefalt nettmegler her på Aksjebloggen

1. Nordnet er brukervennlig for nybegynnere

Nordnet har alltid vært en populær nettmegler for nybegynnere i aksjemarkedet og det er det en god grunn til, det er nemlig veldig brukervennlig, intuitiv og lett forståelig plattform selv for en som ikke har handlet med aksjer før. Da jeg selv opprettet konto for over et tiår siden som student og helt forkunnskaper fra aksjemarkedet, tok det veldig liten tid å sette meg inn i hvordan handelsplattformen fungerte og jeg kunne dermed fokusere mest på min egen aksjestrategi og hvilke aksjer jeg ønsket å se nærmere på.

2. Nordnet har lav kurtasje (og har egen studentkurtasje)

Kurtasje dukker stadig opp som et viktig tema her på Aksjebloggen. Kurtasje er altså avgiften du betaler til nettmegler hver gang du kjøper eller selger aksjer. Hvis du handler ofte og/eller med små beløp så vil kurtasjen fort kunne spise opp pengene dine sakte, men sikkert. Derfor er det viktig å finne en nettmegler med lav kurtasje. Nordnet har alltid hatt blant de laveste kurtasjene av banker og nettmeglere. Mens du i en bank ofte må betale minimum 95 kroner per handel selv med små handelsbeløp, vil du hos Nordnet ha en minstekurtasje på 29 kr (eller 0,15 %) med Nordnet minikurtasje. Er du student kan du få minstekurtasje på 1 kr (0,15%) hos Nordnet. 

3. Stort utvalg i markeder og investeringsmuligheter

En annen stor fordel med Nordnet som du raskt vil legge merke til er det store utvalget av markeder og investeringsmuligheter du har til rådighet. Nordnet tilbyr aksjehandel i Norge, Sverige, Danmark, Finland, USA, Tyskland og Canada, i tillegg til handel med derivater, warranter, opsjoner, shorting og mange andre muligheter som du kan berike din portefølje med (Obs obs! Sett deg alltid godt inn i investeringsproduktene før du investerer). I tillegg har Nordnet et enormt utvalg av aksjefond, deriblant sine egne aksjefond “Superfondene” for Norge, Sverige og Danmark som har 0 % forvaltningshonorar. Med andre ord, her finner du det du trenger og mye mye mer.

Selv benytter jeg meg stort sett bare av aksjehandel for Norden og sparing i aksjefond, og kanskje et lite derivat i ny og ne (For å kunne vedde retning på f. eks en Indeks, Olje eller Bitcoin).

4. Nordnet har stort fokus på småaksjonærer og opplæring av nybegynnere

En av hovedgrunnene til at jeg ble tiltrukket av Nordnet da jeg opprettet min første aksjekonto som student, var at det var der jeg følte meg mest velkommen som fersk aksjeinvestor. Nordnet har alltid hatt stort fokus oss småaksjonærer som kanskje ikke har helt den samme bakgrunnen som de profesjonelle investorene. Her opplevde jeg stort fokus på å gjøre ting mest mulig forståelig for nybegynnere. Gjennom blant annet Podcaster, Online-kurs, foredrag og seminarer, Nordnetbloggen, Shareville og Youtube-videoer gir Nordnet deg en opplæring i hvordan handle aksjer, hvordan fondsforvaltere investerer, ulike type strategier, innblikk i ulike spennende aksjeselskaper og mye mye mer. Her finnes det et helt egen univers som tar deg som er ny med aksjer inn i varmen.

5. Shareville – Et eget aksjesamfunn hvor du kan følge med hvordan andre investerer sine penger

Jeg skal ikke lyve, jeg var veldig skeptisk da Nordnet lanserte Shareville, et slags sosialt media plattform for aksjehandel. Et sted hvor en kunne diskutere aksjer sammen med andre. I mine øyne hørtes dette ut som nok et aksjeforum som ville fylles opp av tullete anonyme kommentarer med useriøs haussing av aksjer og dårlig aksjetips flagrende rundt overalt, men jeg tok feil.

Den store forskjellen er at Shareville er koblet til egen konto hos Nordnet som gjør at en kan se hva andre har i sine aksjeporteføljer, hva de kjøper og selger osv. Tonen ble en helt annen når folk måtte putte penger bak ordene sine og ikke minst måtte blottlegge sine egne porteføljer og utvikling. Shareville er rett og slett en god læringsplattform for nybegynnere, hvor du kan følge med på hvordan ulike mennesker investerer eller trader i aksjer. Her har jeg selv, ved å følge folk som følger lignende strategier som meg selv, funnet mange gode tips til aksjer jeg selv kan se nærmere på.

Så der har du noen av de mange grunnene til at jeg alltid har hatt Nordnet som anbefalt nettmegler her på Aksjebloggen. Det er rett og slett et godt sted å begynne aksjehandelen og et godt sted å lære og utvikle seg selv videre til å bli en stadig bedre aksjeinvestor eller trader. 

Besøk Nordnet og opprett aksjekonto i dag

MERK: Dette innlegget inneholder affiliatelenker til Nordnet som gir meg en liten provisjon om du oppretter konto. Innholdet og anbefalingen er skrevet av meg. Nordnet har vært anbefalt nettmegler her på Aksjebloggen gjennom de 10 årene jeg selv har brukt dem som min hjemmebase for aksjesparing og -trading.